Την ερχόμενη Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, το Τατόι θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους χιλιάδες φίλους του κλασικού αυτοκινήτου που αναμένεται και φέτος να κατακλύσουν το χώρο. Εισιτήριο δεν υπάρχει, η είσοδος είναι ελεύθερη και η άψογη περυσινή διοργάνωση υπόσχεται τα καλύτερα και για φέτος, που το Circuit είναι ενταγμένο στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιών Αυτοκινήτων – FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) FIVA. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης

Ads

 
Η ΦΙΛΠΑ, λοιπόν, που είναι και ένα από τα παλαιότερα μέλη της FIVA διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το «3o Circuit Τατόι ΦΙΛΠΑ 2014» στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 160 ιστορικά αυτοκίνητα και 60 ιστορικές μοτοσικλέτες, καθώς στην εκδήλωση συμμετέχει και η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας.

Σημειώνουμε ότι η ένταξη της εκδήλωσης στο ημερολόγιο της FIVA είχε σαν αποτέλεσμα την τροποποίηση κάποιων κανονισμών. Για παράδειγμα η εκκίνηση θα δίνεται από τα Pits, δεν θα υπάρχουν δηλαδή χωριστές εκκινήσεις ανά κατηγορία και στην πίστα θα βρίσκονται διαρκώς αυτοκίνητα.

Το Σάββατο στις 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο χώρο του Τατοίου θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων που θα συμμετάσχουν.

Ads

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με δοκιμαστικούς γύρους και θα ολοκληρωθεί με τους αγώνες ακριβείας των δυο κατηγοριών Regularity Classic και Super Classic των ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ενώ στα ενδιάμεσα θα παρελάσουν εντυπωσιακά προπολεμικά οχήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των επάθλων.

Η είσοδος για το κοινό την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη. Προσέλευση από τις 08:30 το πρωί.