Η αγωνία έλαβε τέλος, και ο νικητής είναι ένα SUV απ’ την Τσεχία: το όνομα αυτού Karoq. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην πρώτη θέση είχαμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, που λόγω του αυξημένου τους ύψους έχουν κάποιες δυνατότητες κίνησης εκτός ασφάλτου, και αυτό είναι κάτι που συνυπολογίστηκε από τους δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» – ανάμεσά τους και ο ειδικός συνεργάτης του tvxs.gr Νίκος Λουπάκης – που επέλεξαν το Skoda Karoq ως «Αυτοκίνητο του 2019».
 
Η επιλογή έγινε για δεύτερη χρονιά με ανοιχτή ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία κάθε μέλος του θεσμού κατένειμε ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 αυτοκίνητα που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Οι δέκα φιναλίστ είχαν επιλεγεί, επίσης με ψηφοφορία, από 23 νέα μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά το προηγούμενο 12μηνο στην ελληνική αγορά.
 
Τα αυτοκίνητα της τελικής φάσης ήταν (με αλφαβητική σειρά) τα Citroen C3 Aircross, Dacia Duster, Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Seat Arona, Skoda Karoq, Volvo XC40, VW T-Roc. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων νικητής και «Αυτοκίνητο του 2019» αναδείχθηκε το Skoda Karoq με 399 βαθμούς.

Ads

Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που η Skoda κατακτά στην Ελλάδα τον συγκεκριμένο τίτλο. Η πρώτη ήταν στα τέλη του 2009, επίσης με ένα SUV, το Yeti που ανακηρύχθηκε “Αυτοκίνητο του 2010”.

image

image

Ads

image

image
 
Οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια αυτοκίνητα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

image
 
Η φετινή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας και το Casca. Χορηγοί ήταν τα λιπαντικά Eneos, τα ελαστικά Kumho και η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG. Την όλη διοργάνωση επιμελήθηκε η Promevent και την εκδήλωση η CGC Communications.

image

image