Μια πρωτότυπη “ηλεκτρική” περιοδεία 35 ημερών στην Γηραιά Ήπειρο ξεκίνησε το Nissan e-NV200, με προφανή στόχο την προβολή της ηλεκτροκίνησης και τις δυνατότητες του υπάρχοντος ευρωπαϊκού δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ads

Θέλοντας να αναδείξουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα (EVs), ο καλλιτέχνης Lionel Suissa και η ομάδα Electrip (καλλιτέχνες που προωθούν την ιδέα της ηλεκτροκίνησης), πραγματοποιούν 35ήμερη περιοδεία στην κεντρική Ευρώπη.

Ξεκινώντας από την Βαρκελώνη και ταξιδεύοντας στον “Ηλεκτρικό Δρόμο” της Ευρώπης, η ομάδα Electrip έφτασε ήδη στο γραφικό Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, αξιοποιώντας το υφιστάμενο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Κατά τη διέλευση από τη Γαλλία, η ομάδα Electrip διέσχιεσε το Wattway, τον “ηλιακό” δρόμο από φωτοβολταϊκά πάνελ, που βρίσκεται κοντά στο Le Mans.

Με αυτονομία που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 170 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, το Nissan e-NV200 προσφέρει μια καθαρή και ήσυχη λύση μετακίνησης. Η Nissan έχει πουλήσει πάνω από 300.000 ηλεκτρικά οχήματα, από το 2010 μέχρι σήμερα, σε όλη την Υφήλιο. Αιχμή του δόρατός της το LEAF, το πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο.

Ads