Βασισμένο στο θρυλικό Model T ήταν το πρώτο επαγγελματικό που κατασκεύασε η Ford πριν από 100 χρόνια. Ο λόγος για το Ford Model TT, ένα μεγαλύτερο σε μήκος και ισχυρότερο όχημα 1 - τόνου, με «καρότσα» και χώρο για δύο άτομα.

Μπορεί το Ford Model T να είναι πασίγνωστο, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το Model TT τον προπομπό των van και pickup της σύγχρονης εποχής. Έχοντας λανσαριστεί πριν από 100 χρόνια, το Model TT ήταν το πρώτο όχημα ενός τόνου της Ford που κατασκευάστηκε ποτέ. Το Model TT ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με καμπίνα για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας έπαιρνε εμπρός με μανιβέλα. Για πιο ομαλή οδική συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη.

Οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Αρχικά διατέθηκε στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά στη συνέχεια πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester της Βρετανίας.