Με την ολοκλήρωση της 7ης ( και τελευταίας ) αγωνιστικής των play-out, ξεκαθάρισε η κατάσταση και η βαθμολογία.

Ads

Ο ιστορικός Πανιώνιος κατετάγει τελευταίος και υποβιβάζεται απ’ ευθείας στην Super League2, η δε Ξάνθη κατέλαβε την προτελευταία θέση και θα παλέψει για την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης ( δεύτερος στην Super League2 ).

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να ισχύσει η προκήρυξη και να μην γίνει αναδιάρθρωση, κάτι που ακούγεται έντονα.

Η τελική βαθμολογία

image

Ads

Ατρόμητος – Πανιώνιος:  0 – 0

Πήρε βαθμό, αλλά δεν ήταν αρκετό! Ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση του Ατρόμητου (0-0), έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 93′, ωστόσο τερμάτισε τελευταίος και ελπίζει μόνο στην αναδιάρθρωση για την παραμονή του.

Πάλεψε, πέρασε δύσκολες στιγμές, είχε αλάνθαστους τους  Κότνικ και Ντομίνγκες, πήρε τον βαθμό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι Νεοσμυρνιώτες που «καίγονταν» για τη νίκη, περιορίστηκαν από τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο, οι Περιστεριώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο το 0-0 έμεινε ως η ιστορία του αγώνα.

Με τον έναν βαθμό που πήραν οι Νεοσμυρνιώτες δεν άλλαξαν κάτι στη βαθμολογική τους κατάσταση, καθώς έμειναν στην τελευταία θέση και πλέον ελπίζουν σε παραμονή τους στην κατηγορία, εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια για αναδιάρθρωση της Super League 1.

Όσο για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ολοκλήρωσε με ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν κι ήδη αρχίζει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης) : Μέγερι – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Νάτσος( 80΄Ούμπιδες ), Μπουσούλατζιτς – Ενσικουλού ( 67΄Βέλλιος ), Ραμπέγιο, Ανδρούτσος ( 67΄Γιακουμάκης ) – Μανούσος ( 91΄Νταβιώτης )
Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος) : Κότνικ – Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Μαξίμοβιτς( 79΄Οικονομίδης ), Παπανικολάου – Τσιλούλης, Λυμπεράκης ( 88΄Δούμτσιος ), Αραμπούλι ( 59΄Άρτσε )

Διαιτητής : Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
VAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
AVAR: Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΑΕΛ – ΞΑΝΘΗ : 0 – 0

Η Ξάνθη απέσπασε λευκή ισοπαλία στο «AEL FC Arena» απέναντι στην ΑΕΛ και σε συνδυασμό με το 0-0 και στο Περιστέρι, κρατήθηκε στην προτελευταία θέση, που οδηγεί στα μπαράζ.

Ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις και μάλιστα οι περισσότερες καλές στιγμές να δημιουργούνται από τους γηπεδούχους. Παρότι μπήκε καλύτερα η ακριτική ομάδα αντιμετώπισε τα ίδια επιθετικά προβλήματα που έχει εδώ και καιρό, αλλά τουλάχιστον πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Στην 9η θέση με 36 βαθμούς τερμάτισε η ΑΕΛ που είχε τις καλύτερες στιγμές στο 59’ με κεφαλιά του Βινίσιους και στο 61’ με σουτ του Σεσέροβιτς, από πολύ καλή θέση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Φιλίπ, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς ( 81΄Μιχαήλ ), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς ( 76΄Λουφάκης ), Σεσέροβιτς, Τόρζε, Πινακάς, Παπάζογλου
Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ ( 89΄Σόσα ), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης ( 70΄Φοσέ )
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτω/νίας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Διαιτητής VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Διαιτητής AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Παναιτωλικός – Βόλος:  1 – 0

Με γκολ του Ντουάρτε στο 31’ ο μέτριος Παναιτωλικός νίκησε 1-0 τον καλύτερο Βόλο, που είχε δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, «σφραγίζοντας» την παραμονή του στη Super League ανεξαρτήτως σεναρίων αναδιαρθρώσεων.

Πετυχημένο φινάλε στη σεζόν και εξασφάλιση της παραμονής του στην Super League 1 και τη νέα σεζόν για τον Παναιτωλικό, ο οποίος κέρδισε με 1-0 τον Βόλο, στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των play off.

Το ωραίο γκολ του Ντουάρτε στο 31’ σήμανε για τα «καναρίνια» το πέμπτο διαδοχικό ματς χωρίς ήττα και την δεύτερη σερί νίκη τους στο «μίνι» πρωτάθλημα αλλά, πάνω απ’ όλα, την κατάκτηση τριών βαθμών αντί του ενός που απαιτείτο μαθηματικά!

Στον αντίποδα, η ομάδα της Μαγνησίας έμεινε για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη ενώ αυτή ήταν και η πέμπτη ήττα της στα play out, αλλά δεν της κόστισε κάτι, ούσα αδιάφορη.

Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών και από τις δύο ομάδες, με τον Παναιτωλικό να τελειώνει το ματς με πέντε παίκτες από τις ακαδημίες του όπως και τα δύο δοκάρια που είχε ο Βόλος στο 2’ με την κεφαλιά του Μήτογλου και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, από τη νέα κεφαλιά του Γέντρισεκ!

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Χεσούς Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ ( 79΄Τσιγγάρας ), Ντουάρτε ( 79΄Μπελεβώνης ), Ντάλσιο, Αριγίμπι ( 61΄Μουνιέ ), Ρόσα ( 61΄Άλβαρες ), Μπαΐροβιτς ( 89΄Καββαδίας ).
Βόλος ΝΠΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Φεράρι, Δημόπουλος ( 69΄Κορέλας λ.τρ. ), Μήτογλου, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Μπαλογιάννης ( 89΄Μπάλας ), Μουνίθ, Κυζιρίδης, Γέντρισεκ ( 55΄Ζοάο ).

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Δημήτριος Φίλος (Βοιωτίας), Άγγελος Ζήρδας (Αθηνών)
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)
AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Αστέρας Τρίπολης  – Λαμία:  1 – 1

Αστέρας Τρίπολης και Λαμία ολοκλήρωσαν τις φετινές υποχρεώσεις τους με ισοπαλία (1-1) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Οι δύο επαρχιακές ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα μένοντας στο απολύτως δίκαιο 1-1 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε μια αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση.

Οι Αρκάδες παρέμειναν αήττητοι στα play-out (3-4-0) και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη σχετική διαδικασία, ενώ τερμάτισαν 7οι συνολικά.

Αντιθέτως, η ομάδα του Πετράκη παρέμεινε δίχως νίκη για 6η σερί αγωνιστική (0-5-1), ωστόσο θεωρείται επιτυχημένη αφού εξασφάλισε με σχετική άνεση την παραμονή.
Στο 18΄ ο Κρέσπι με σουτ μέσα απ’ την μικρή περιοχή, ύστερα από από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Ριέρα, έγραψε το 1 – 0.
Ο Μπιανκόνι έφερε το ματς στα ίσα στο 50΄ με σουτ εν κινήσει έπειτα από πάσα του Βασιλόγιαννη 1 – 1 .

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μπελόκ, Φερνάντεθ, Σίτο ( 83΄Τζίμας ), Ριέρα, Αλί Μπαμπά ( 46΄Μπαράλες ), Κρέσπι.
ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας ( 84΄Καραγιάννης ), Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπαχανάκ, Βασιλόγιαννης ( 75΄Νικολόπουλος ), Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Αραβίδης ( 84΄Σασί ), Μπιανκόνι ( 69΄Καραμάνος ).

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)
4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
VAR: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
AVAR: Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής)