Με μια εξαιρετική εμφάνιση, την καλύτερη του αναμφίβολα στη διοργάνωση, ο 22χρονος πρωταθλητής κέρδισε, πολύ ευκολότερα του αναμενομένου, τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 σετ, (7-5, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στον δεύτερο ημιτελικό του σε Grand Slam, πρώτο στο Ρολάν Γκαρός!

Ads

Την Παρασκευή στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα του Τζόκοβιτς-Μπούστα.

Δεν φαίνεται να αρκεί αυτό στον Στέφανο, μοιάζει να θέλει πολύ περισσότερα πράγματα από το τουρνουά. Αυτός είναι ο 2ος ημιτελικός καριέρας του σε Grand Slam, αφού το 2019 είχε παίξει στον ημιτελικό του Australian Open με τον Ράφα Ναδάλ.

Με την πρόκριση στον ημιτελικό ο Έλληνας τενίστας επιστρέφει στο Νο5 του κόσμου και εάν κατακτήσει το τουρνουά θα είναι για πρώτη φορά στο Νο4.

Με εξαίρεση μια μέτρια εκκίνηση στο ματς όταν και έμεινε πίσω με break στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς από το 3-5 του πρώτου σετ και μετά μεταμορφώθηκε και έπαιξε απίστευτο τένις δείχνοντας ότι υπάρχει διαφορά ποιότητας από τον αντίπαλο του όταν παίζει σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητες του.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν απλά. Ο Στέφανος, όντας παίκτης ψυχολογίας, το πήρε πάνω του με την ανατροπή στο πρώτο σετ και με εμφάνιση πρωταθλητή έδωσε τέλος στην παρουσία του Ρούμπλε στο τουρνουά. Το 6-2 στο δεύτερο σετ και το 6-3 στο τρίτο δεν χωρούν αμφιβολία για το ποιος ήταν ο καλύτερος της αναμέτρησης.

Δείτε τον θρίαμβο του Έλληνα πρωταθλητή