Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να νικήσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική του Europa Conference League και να κάνει το 2χ2, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ads

Παρά το γρήγορο προβάδισμα που πήρε η ομάδα του Λουτσέσκου με τον Άκπομ στο 9′ δέχτηκε αρκετά γρήγορα την ισοφάριση και εν συνεχεία δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά ξανά και να βρει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν κουρασμένοι από την προσπάθεια που έκαναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με τη Σλόβαν από την πλευρά της να έχει περισσότερα τρεξίματα, να καλύπτει καλύτερα τους χώρους και να κλείνει σωστά τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ παρόλα αυτά με τέσσερις βαθμούς σε δύο παιχνίδια παραμένει στη δεύτερη θέση του ομίλου του πίσω από την Κοπεγχάγη και μπροστά από τη Σλόβαν.

Ads

Ακολουθούν οι δύο αγώνες με τους Δανούς, με το πρώτο ματς εκτός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, πήρε την πρωτοβουλία τον κινήσεων και είχε τη μπάλα στην κατοχή του με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε και μάλιστα μετά από μια ωραία επίθεση των γηπεδούχων από τα δεξιά στο 9′.

Ο Τέιλορ έκανε την ενέργεια και την όμορφη σέντρα προς τον Άκπομ ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Χόβαν και έκανε το 1-0 των γηπεδούχων.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που πέτυχαν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να σκοράρουν ένα ακόμη τέρμα πιέζοντας την εστία του Χόβαν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε όμως και η Σλόβαν ισοφάρισε αρκετά γρήγορα συγκεκριμένα στο 14′. Σε μια βαθιά μπαλιά ο Χέντι κατέβασε τη μπάλα και έκανε το σουτ με τη μία με τον Πασχαλάκη να σώσει με σωτήρια επέμβαση, η μπάλα πήγε στον Γκριν όμως ο οποίος έκανε το σουτ απευθείας και νίκησε τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει ξανά προβάδισμα στο ματς και μάλιστα αρκετά γρήγορα αλλά ο Σβαμπ παρά την τρομερή ενέργεια που έκανε και την επέλαση μέσα στην περιοχή, επιχείρησε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι το οποίο έφυγε έξω από την εστία του Χόβαν.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια σωτήρια επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Ντράζιτς από τα αριστερά.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει καλύτερα, τον Μίτριτσα να ανεβαίνει από τα αριστερά και την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ψάχνει το γκολ που θα της έδινε ξανά το προβάδισμα.

Δεν τα κατάφερε όμως και εμφανίστηκε κουρασμένος και χωρίς ιδέες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Σλόβαν η οποία από την πλευρά της έπαιξε με αντεπιθέσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου 45λεπτου.

Ουσιασικά ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 71′ με σέντρα σουτ του Μίτριτσα με τη μπάλα να περνάει και από τον Ζίβκοβιτς ο οποίος δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (68′ Βιεϊρίνια), Εσίτι, Σβαμπ (68′ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (58′ Μπίσεσβαρ), Μίτριτσα (74′ Κωνσταντέλιας), Άκπομ (74′ Σβιντέρσκι)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν, Μεντβέντεφ (81′ , Κασία, Μπαζίκοφ, Πούτσεκ, Ντράζιτς (70′ , Ντε Καμπς (33′ Άγκμπο), Κανκάβα, Γκριν (81′ Τσάμπριτς), Ντα Σίλβα (70′ , Χέντι

Διαιτητής: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)