Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι καθώς η εισαγγελέας υπηρεσίας συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις μπήκε στο κτίριο στις 2:00 τα ξημερώματα για να συλλάβει τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη με την κατηγορία παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Ads

Όπως αναφέρει ο Σκάι είχε προηγηθεί σήμα για να μη προβληθεί η χθεσινοβραδινή εκπομπή «Δίκη στον Σκάι», ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο σταθμός, δεν υπήρχε ένταλμα και η εκπομπή μεταδόθηκε κανονικά. Στην εκπομπή δημοσιεύθηκαν και πάλι διάλογοι που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, αυτή τη φορά μεταξύ του Σάββα Θεοδωρίδη και δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Κυριάκος Θωμαΐδης καταδικάστηκε από το Εφετείο Πειραιά, καταδίκη που επικυρώθηκε και από τον Άρειο Πάγο, για συκοφαντική δυσφήμιση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου του Ολυμπιακού, στον οποίο υποχρεούται να καταβάλει και αποζημίωση. Βάσει της απόφασης, στον Κυριάκο Θωμαΐδη έχει απαγορευτεί η δημοσιοποίηση νομικών εγγραφών, ωστόσο ο δημοσιογράφος προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις συνομιλιών το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα η ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταθέσει μήνυση και να κινηθεί η εισαγγελική αρχή, όπως προβλέπεται από την αυτόφωρη διαδικασία.

Αρχικά στο κτήριο του Σκάι έφτασαν τέσσερις αστυνομικοί περιμένοντας το ένταλμα σύλληψης για τον Κυριάκο Θωμαΐδη, το οποίο έφερε στις 2:00 τα ξημερώματα η αντιεισαγγελέας βάρδιας κ. Γκαμηλιέρη. Όμως η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη και ο Κυριάκος Θωμαΐδης είχε φύγει από το κτίριο. Έτσι οι αστυνομικοί και η αντιεισαγγελέας αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις του Σκάι περίπου στις 2:40.

Η αντίδραση του καναλιού ήρθε μέσω ανακοίνωσης, όπου αναφέρει τα εξής: «Πρωτόγνωρες καταστάσεις για ευνομούμενες δημοκρατικές πολιτείες συνέβησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξημερώματα Τρίτης 14 Ιουνίου 2016.

Ads

Κατόπιν εγκλήσεως του Βαγγέλη Μαρινάκη για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης (πλημμέλημα του μονομελούς) από τον δημοσιογράφο Κυριακό Θωμαΐδη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του η «ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία Πειραιά και εισήλθαν στο κτίριο των εγκαταστάσεων του ΣΚΑΪ προσπαθώντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δημοσιογράφο.

Η εντυπωσιακή κινητοποίηση της αστυνομίας, η έρευνα σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΚΑΪ, ο υπερβάλλων ζήλος για τη σύλληψη του δημοσιογράφου με αφορμή μία αβάσιμη καταγγελία του Μαρινάκη, προσβάλλουν το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία και προκαλούν απορία στους πολίτες γιατί στα σοβαρά κακουργήματα δεν βλέπουν αντίστοιχη ετοιμότητα της αστυνομίας».