Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 και στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, σφραγίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση, την οποία είχαν εξασφαλίσει από το πρώτο ματς στο Αγρίνιο,  στους «8» του Κυπέλλου, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει δοκιμές.

Ads

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με αρκετές αλλαγές όπως αναμενόταν, αλλά και με σύστημα 4-4-2. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χολέμπας αριστερά, ο Ντρέγκερ δεξιά, ενώ Μπα και Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Εμβιλά και Σίλβα στον άξονα, ενώ Μασούρας και Ραντζέλοβιτς ξεκίνησαν στα «φτερά», ενώ ο Χασάν είχε τον Κάιπερς στο πλευρό του.

Σύστημα 4-3-3 από τον Τραϊανό Δέλλα με Μελίσσα στο τέρμα. Μαλή, Κωνσταντόπουλο, Μεντίνα, Βάντερσον επέλεξε για την άμυνα. Αρσούρα, Ντάλσιο και Μάζουρεκ στα χαφ.- Γιακόλις, Ντουάρτε και Βέργο στην επίθεση.

Αρκετά απελευθερωμένες παρουσιάστηκαν όπως είναι λογικό και οι δύο ομάδες από την αρχή, αφού δεν είχαν κάτι να χάσουν, διότι είχαν κριθεί τα πάντα από το πρώτο ματς. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί παίκτες δίχως χρόνο συμμετοχής (και με περισσότερη δίψα), βοήθησε ώστε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι με καλό ρυθμό, καθώς δεν υπήρχαν σκοπιμότητες.

Ads

Ο Παναιτωλικός μπήκε κάπως πιο καλά στο παιχνίδι, θέλοντας να πιέσει κάπως ψηλά και με συνεχές τρέξιμο και πίεση, αλλά ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στη συνέχεια και κυριάρχησε.

Ο Μασούρας ήταν αρκετά δραστήριος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ραντζέλοβιτς, που αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Από δημιουργός ο διεθνής εξτρέμ έγινε εκτελεστής στο 9΄, εκμεταλλευόμενος την ωραία σέντρα του Χασάν από αριστερά και με προβολή βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Ο ρυθμός ήταν καλός στη συνέχεια και το 2-0 προέκυψε από στατική φάση, με τον Σίλβα να σερβίρει από κόρνερ για το κεφάλι του Κάιπερς (30’). Σταδιακά, το παιχνίδι έπεσε έγινε κάπως ποιο υποτονικό μέχρι την ανάπαυλα.

Διαφορετική ήταν η προσέγγιση και η διάθεση των δύο ομάδων στο δεύτερο μέρος. Στο οποίο μπορεί να έπαιξαν και πάλι απελευθερωμένα, αλλά σε πολύ πιο χαμηλές στροφές.

Αφού έριξαν αισθητά στροφές και ουσιαστικά το παιχνίδι έγινε αγγαρεία από ένα σημείο και μετά. Ούτε οι αλλαγές των δύο προπονητών «άναψαν την σπίθα» και οι δύο ομάδες συνέχισαν να μετρούν αντίστροφα.

Ο επίλογος της αναμέτρησης γράφτηκε στο 81’, όταν μετά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς, ο Κάιπερς έκανε γύρισμα, προλαβαίνοντας πάνω στη γραμμή και ο Ανδρούτσος με κεφαλιά χρίστηκε σκόρερ, γράφοντας το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Ντρέγκερ, Παπαδόπουλος (72’ Μπουχαλάκης), Μπα (62’ Σεμέδο), Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Ανδρούτσος), Σίλβα, Μασούρας (83′ Τσέλιος), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς, Χασάν (62’ Βαλμπουενά)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Μαλής (88′ Σκιαδάς), Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα, Βάντερσον – Αρσούρα – Μάζουρεκ (76’ Αριγίμπι), Ντάλσιο – Γιακόλις (76’ Σκόνδρας), Ντουάρτε (64’ Τσιγγάρας) – Βέργος (64’ Αζάντι)

Διαιτητής: Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας), Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας-Λευκάδας)
4ος Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)

Δείτε όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα