Δεκτή έγινε από UEFA και FIFA η πρόσκληση του Σταύρου Κοντονή, να παρευρεθούν στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Τρίτη εκεί που θα συζητηθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Έτσι εκείνη τη μέρα θα βρεθεί στην Αθήνα, εκπροσωπώντας και τις δύο ομοσπονδίες, ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ads

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος με δηλώσεις του στη ΝΕΡΙΤ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει, αλλά και στις προθέσεις που υπάρχουν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Την ερχόμενη εβδομάδα, που θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η UEFA και η FIFA θα εκπροσωπηθούν από τον Γενικό Γραμματέα της πρώτης. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα εκπροσωπήσει και τους δύο φορείς. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνεδρίαση. UEFA και FIFA προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά. Είναι ο ανώτερος αξιωματούχος μετά τον Πρόεδρο. Έρχεται για να βρεθεί λύση, όχι για να απειλήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης:

Νωρίτερα και μια ημέρα μετά το τελεσίγραφο των UEFA και FIFA περί αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων εάν και εφόσον ψηφιστεί το αθλητικό νομοσχέδιο από την Βουλή και την αιχμηρή απάντηση του Σταύρου Κοντονή, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε εκ νέου για το θέμα προσκαλώντας τις ομοσπονδίες στην Ελλάδα αλλά τονίζοντας ότι η όποια συνεννόηση θα γίνει με την ελληνική πολιτεία.  

Ads