Την τρίτη νίκη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του πανηγύρισε ο Ατρόμητος, επιβληθείς στο «Καυτανζόγλειο» του Ηρακλή με 2-1 για την 8η αγωνιστική στη Super League. Ήταν η τρίτη εντός έδρας ήττα για τον «γηραιό». 

Ads

Η ομάδα των δυτικών προαστίων άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Ούμπιδες στο 79’, ισοφάρισε ο Λουκίνας στο 84’ και ο Τόνσο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88’.

Ο Ατρόμητος πιο καλός και οργανωμένος είχε από το 20λεπτο του αγώνα τον έλεγχο, δημιούργησε φάσεις αλλά δεν σκόραρε απέναντι σε έναν Ηρακλή με πολλά αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά προβλήματα. Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Παπαδόπουλο, ωστόσο η πρώτη κατέληξε άουτ και η άλλη κόπηκε από τους αμυντικούς του Ηρακλή. Στο 35’ ο Λεοζίνιο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, έφτασε μέχρι το όριο της περιοχής κι έκανε το σουτ που όμως πέρασε άουτ. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση για να «χτυπήσουν» το παιχνίδι, πάλεψαν αλλά δεν είχαν δύναμη και κουράγιο να ολοκληρώσουν τις φάσεις, ενώ οι Αθηναίοι πιο καλά στημένοι στο γήπεδο, αξιοποιούσαν τις επιθετικές τους πρωτοβουλίες που όμως στο τέλος έμεναν χωρίς αποτέλεσμα.

Ads

Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του αγώνα υπήρχαν αποδοκιμασίες φιλάθλων του Ηρακλή κατά της διοικητικής παρουσίας της ομάδας τους, ενώ στο ημίχρονο οι αποδοκιμασίες αυτές στράφηκαν και κατά του νέου προπονητή Γιάννη Αμανατίδη, που σήμερα έκανε την πρεμιέρα του στον πάγκο του Ηρακλή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό και για τις δυο ομάδες. Στο 47’ μακρινό σουτ από τον Ρούσσο έφυγε άουτ, ενώ στο 55’ κεφαλιά του Μπαρτολίνι πέρασε λίγο έξω. Στο 64’ καταγράφηκε φάση διαρκείας στα καρέ του Ηρακλή. Ο Λημνιός σε θέση βολής κόπηκε την  τελευταία στιγμή  από τον Ζιαμπάρη σε κόρνερ. Στη συνέχεια η κεφαλιά του Φυτανίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 71’ από σέντρα του Κούρου, ο Μοντέιρο από θέση βολής έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 74’ μια  καλή προσπάθεια του Κυριακίδη από τα δεξιά και το τελικό σουτ του Λεοζίνιο είχε την ίδια κατάληξη, στο 75’ ο Μπίτολο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά ο Χουάντερσον δε συνεννοήθηκε καλά με τον Ζιαμπάρη, με τον Λε Ταλέκ να τελειώνει τη φάση και την μπάλα να κοντράρει και αφού άγγιξε το δοκάρι κατέληξε κόρνερ. Στο 77’ ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που παραχώρησε ο Ζιαμπάρης. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Ούμπιντες που παραβίασε την εστία του Χουάντερσον.

Προ του φάσματος της ήττας ο Ηρακλής πίεσε και στο 84’ ισοφάρισε: από σέντρα του Κυριακίδη, ο Πασάς με κεφαλιά γύρισε στον Λουκίνα που με νέα κεφαλιά έγραψε το 1-1. Στο 88’  από τραγικό λάθος του Κυριακίδη ο Ατρόμητος πέτυχε το δεύτερο γκολ και πήρε ταυτόχρονα και το πολύτιμο τρίποντο, αφήνοντας τον Ηρακλή στην τελευταία θέση του πίνακα με δυο μόνο βαθμούς στα 6 ως τώρα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο παίκτης του Ηρακλή προσπάθησε να περάσει τον Στόιτσεφ στο ένας με έναν, ο παίκτης του Ατρόμητου τον έκοψε, έφτασε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής και πάσαρε στον Τόνσο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)

Κίτρινες: Ρούσσος, Ζιαμπάρης, Πασάς, Χουάντερσον / Παπαδόπουλος, Μπάγκα, Λαζαρίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιάννης Αμανατίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Κούρος, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Ρούσσος, Μοντέιρο (80′ Αμαραντίδης), Λάμπρου (46′ Πασάς), Λεοζίνιο, Λουκίνας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κεϊτά, Ούμπιδες, Λημνιός (82′ Μπάγκα), Παπαδόπουλος Δ., (74′ Λε Ταλέκ) Τόνσο, Βασιλείου (71′ Στόιτσεφ)

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ