Ύστερα από 24 αγώνες στη Super League η Καλλονή έφτασε στην τρίτη της νίκη (όλες εντός έδρας). Επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στη Λέσβο, χάρη σε τέρματα των Μάρκοβιτς και Ελλακόπουλου.

Ads

Μετά τον Παναιτωλικό (5-1) και τον Πανθρακικό (2-0), ήταν η σειρά του Πλατανιά να γνωρίσει ήττα από την Καλλονή. Η ομάδα της Λέσβου επικράτησε 2-1 στην έδρα της των Χανιωτών και έφτασαν τους 24 βαθμούς στη Super League.

Την άξιζαν τη νίκη οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, ενώ οι Κρητικοί, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια τους, δεν είχαν καθαρό μυαλό, έκαναν πολλά λάθη, ενώ ήταν και άτυχοι αφού και οι τρεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές.

Η Καλλονή μόνο με θαύμα θα μείνει στη Super League, αλλά δείχνει ότι το παλεύει μέχρι τέλους. Με την επικράτηση αυτή “έπιασε” τον Πανθρακικό στους 14 βαθμούς. Ο Μίροσλαβ Μάρκοβιτς σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ αξιοσημείωτη η επιστροφή στη δράση για τον Γιορέντε, μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στον αγώνα του Περιστερίου με τον Ατρόμητο.

Ads

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης (Ταρλάς)
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών), Βασίλειος Καμπούρης (Ευβοίας)
4ος: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)

ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν. Καραγεωργίου): Δαύκος, Σπυρόπουλος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς (53′ λ. τρ. Ελλακόπουλος), Τσαμπούρης, Γεωργίου (88′ Γιορέντε), Φαβάλι, Μάρκοβιτς (77′ Μπραούλιο), Μανούσος.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Ιτούα (75′ λ. τρ. Στανισάβλιεβιτς), Δημήτρης, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Γουνδουλάκης (25′ λ. τρ. Μιλούνοβιτς), Μουνάφο, Ντίνας, Ράμος (39′ λ. τρ. Τσουράκης), Ανγκούλο.
Γκολ: Μάρκοβιτς (20′), Ελλακόπουλος (56′)
Κάρτες: Αναστασιάδης (34′), Φαβάλι (41′), Μίκιτς (92′), Μπραούλιο (94′) – Ντίνας (26′), Γκνιάτιτς (55′)

Ανασκόπηση αγώνα

Η Καλλονή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, στην προσπάθειά της να ανοίξει γρήγορα το σκορ. Μόλις στο 3′ ο Μπλάζιτς έκανε το γύρισμα, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε με τα πόδια. Η ΑΕΛΚ είχε την υπεροχή στο παιχνίδι, η οποία καρποφόρησε στο 20′! Ο Φαβάλι πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μάρκοβιτς, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0). Στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να έρθει και δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Τσαμπούρη έδιωξε με δυσκολία ο Σωτηρίου.

Πολύ κακό πρώτο μισάωρο για την ομάδα των Χανίων. Πολλά αμυντικά κενά, χωρίς καθαρό μυαλό οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, οι οποίοι “ξύπνησαν” στο 30′. Ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ράμος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Δαύκου. Όμως οι γηπεδούχοι έβγαιναν με περίσσια ευκολία στην αντεπίθεση και στο 31′ ο γκολκίπερ των Κρητικών έβγαλε το τετ α τετ του Μάρκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν και άτυχοι καθώς στο πρώτο μέρος έγιναν δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών (Γουνδουλάκης και Ράμος). Ακόμα και η τρίτη στο δεύτερο μέρος αναγκαστική ήταν (χτύπησε ο Ιτούα). Στο 42′ ο Αναστασιάδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Σωτήριου απομάκρυνε την μπάλα. Σε αντίθεση με το πώς μπήκε στο πρώτο μέρος, ο Πλατανιάς, με την έναρξη του δεύτερου μισού ήταν καλύτερος. Όχι ότι έκανε κάτι τρομερό, αλλά είχε τον έλεγχο.

Στο 56′, πάντως, βρέθηκε πίσω στο σκκορ με 2-0! Ο νεοεισελθών Ελλακόπουλος με εξαιρετικό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του! Έπειτα από απανωτά λάθη και από τις δύο ομάδες, διάστημα κατά το οποίο οι Χανιώτες είχαν πάρει μέτρα και πίεζαν για να μειώσουν, ήρθε το 2-1. Στο 71′ ο Ανγκούλο με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Τσουράκη έβαλε ξανά τον Πλατανιά στο παιχνίδι. Μεγάλη ευκαιρία για την Καλλονή για το 3-1 στο 74′, όταν το πλασέ του Μάρκοβιτς εξουδετέρωσε ο Σωτηρίου, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα στο 80′ να αποβληθεί ο προπονητής του Πλατανιά, Γιώργος Παράσχος, για υποδείξεις του β’ βοηθού, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε και ο γυμναστής της ΠΑΕ, Παπαδάκης. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε τίποτα, παρά την πίεση που ασκήθηκε στους γηπεδούχους, και η Καλλονή πανηγύρισε το τρίποντο.

Ο διαιτητής

Οι αποφάσεις του Καμπούρη (β’ βοηθός) ξεσήκωσαν τον πάγκο του Πλατανιά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί προπονητής και γυμναστής. Γενικά σε ένα ματς με όχι και τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον επικράτησε ένταση με τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Θα επιλέξουμε τον Μίροσλαβ Μάρκοβιτς. Ύστερα από 11 συμμετοχές ο Σέρβος κατάφερε να βρει δίχτυα (είχε σκοράρει άλλη μια φορά εφέτος, στο Κύπελλο). Ο στράικερ της ΑΕΛΚ ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του και θα μπορούσε να είχε σημειώσει και δεύτερο γκολ αν ήταν πιο εύστοχος.

Άρεσε

Τα τελευταία ματς η Καλλονή θα μπορούσε να μην τα χάσει. Δεν ήταν τόσο κακή για να μείνει καθηλωμένη στους 11 βαθμούς. Κόντρα στον Πλατανιά ήταν πιο ουσιαστική και έπειτα από σχεδόν ένα μήνα γεύτηκε πάλι τη χαρά της νίκης.

Δεν άρεσε

Ελάχιστος ο κόσμος στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης. Καθόλου ωραίο εικόνα. Φυσικά επηρεάζει και η θέση στην οποία βρίσκεται η Καλλονή.

Πηγή: Sport24.gr