Νικηφόρο ποδαρικό στη νέα χρονιά για τον Παναθηναϊκό, που μετά τις δύο σερί ισοπαλίες με Ιωνικό και ΟΦΗ, επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού, για τη 16η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Το ματς είχε πολύ εξωαγωνιστικό ρεπορτάζ, καθώς με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δακρυγόνο των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο έπεσε στην εξέδρα των «πράσινων» οπαδών, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να τρέξουν προς τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Και αυτό, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό!

Οι πράσινοι πήραν το ζητούμενο που ήταν η επιστροφή στις νίκες μετά τις δύο ισοπαλίες και αύξησαν προσωρινά τη διαφορά τους από την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Και τώρα θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την Ένωση στην “OPAP Arena”.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτςδεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους κόντρα στους Βοιωτούς που άξιζαν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση με βάση την εικόνα τους. Σε αντίθεση όμως με το ματς με τον Ιωνικό, αυτή τη φορά κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι τέλους και να πάρουν το τρίποντο.

Ads

Για τον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς επέλεξε το καθιερωμένο 4-2-3-1. Ο Στογιάνοβιτς ήταν στην εστία, ενώ στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βήχος. Στον άξονα κινούνταν ο Χάμοντ με τον Συμελίδη, με τον Νίκα πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Ζόνας Τορό, αριστερό ο Μουτίνιο και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Δούμτσιος.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με το κλασσικό 4-3-3 από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, με τον Κώτσιρα, τον Χουάνκαρ, τον Μάγκνουσον και τον Σένκεφελντ στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ με Κουρμπέλη, Τσέριν, Μπερνάρ και στην επιθετική τριάδα έπαιξαν οι Βέρμπιτς, Παλάσιος και Σπόραρ.

Σε χαμηλό τέμπο κινήθηκε το ματς στο πρώτο πεντάλεπτο με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παρουσιάζονται στοιχειωδώς νωθροί. Στο 5’ οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βγήκαν μπροστά με αξιώσεις με τον Παλάσιος να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Τσάπρα να προλαβαίνει τον Σπόραρ διώχνοντας με το κεφάλι σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 12’ όταν από όμορφη ανάπτυξη η μπάλα έφτασε στον Τόρο, που εξαπέλυσε το σουτ με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει εύκολα. Οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητες δίνοντας χώρο στο Λεβαδειακό που στο 26’ απείλησε ξανά με τον Μουτίνιο, ο οποίος σούταρε μετά τη σέντρα του Κωνσταντινίδη όμως το τελείωμα του ήταν άσχημο.

Στο 31’ ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι, με τον Κουρμπέλη να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Παλάσιος και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ. Ο Μάγκνουσον πήρε μέτρα στο γήπεδο, έβγαλε την μπαλιά στον Σπόραρ που μπήκε στην περιοχή, ο Σλοβένος γύρισε στον Βέρμπιτς που σε κενή ουσιαστικά εστία έκανε το 1-0 για το «τριφύλλι».

Δείτε εδώ το γκολ

Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε στο πρώτο μέρος οι «πράσινοι» έχασαν ακόμη δύο κλασσικές ευκαιρίες. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από όμορφη αντεπίθεση, ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή, έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ το οποίο σταμάτησε ο Στογιάνοβιτς ενστικτωδώς.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Σπόραρ έμεινε μόνος μέσα στην περιοχή, σούταρε χαμηλά με δύναμη, με την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού των γηπεδούχων με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μετά από μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας της ρίψης δακρυγόνου της αστυνομίας το οποίο εκσφενδονίστηκε εκτός αγωνιστικού χώρου και προκάλεσε αποπνικτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Λιβαδειάς. Όπως ήταν φυσιολογικό αυτή η καθυστέρηση αλλά και το όλο κλίμα επηρέασαν τους ποδοσφαιριστές με τον ρυθμό να κινείται σε χαμηλό τέμπο.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Παναθηναϊκό. Βαθιά μπαλιά από την άμυνα, με τον Μπερνάρ να βρίσκεται έξω από την περιοχή και να πασάρει στον Παλάσιος ο οποίος σούταρε από δύσκολη γωνία, με τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 65’ ο Λεβαδειακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Ο Βήχος ανέβηκε από τα αριστερά, επιχείρησε τη σέντρα, ο Χουάνκαρ έχασε τον έλεγχο της φάσης δίνοντας την ευκαιρία στον Βρακά να σουτάρει, αναγκάζοντας τον Μπρινιόλι σε μια φανταστική επέμβαση.
Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο χωρίς κάποια ουσιαστική απειλή για κάποια από τις δύο εστίες. Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τον Τιμοτέους Πούχατς που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Μάλιστα στο 81’ ο Πολωνός σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε αφού στην αρχή της φάσης ο Ιωαννίδης έκανε φάουλ στον Βήχο, με τον διαιτητή Τσακαλίδη να ακυρώνει σωστά το γκολ έπειτα από χρήση του VAR.

Ως το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, που του έδωσε ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια την επόμενη αγωνιστική.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς- Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βήχος- Χάμοντ (65’ Μεχία), Συμελίδης (84’ Γιαννιώτας)- Τορό (76’ Λούα Λούα), Δούμτσιος (76’ Τσιριγώτης) , Νίκας (46’ Βρακάς)- Μουτίνιο

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι-Κώτσιρας (80’ Βαγιαννίδης) , Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (80’ Πούχατς)-Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος-Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Τσόκαϊ), Σπόραρ (80’ Ιωαννίδης)

Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας), Θανασιάς Αθανάσιος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων)
VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)
AVAR: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις