Η ξέφρενη πορεία του Ατρόμητου δεν ανακόπηκε ούτε στα Πηγάδια. Η ομάδα των δυτικών προαστίων επιβλήθηκε 2-0 της Ξάνθης με γκολ των Ουάρντα στο 41ο και Ντιγκινί στο 83ο λεπτό, καταγράφοντας την πέμπτη νίκη σε εννέα αγώνες και τρίτη μακριά από το Περιστέρι και διασφαλίζοντας την παραμονή στην πρώτη θέση, ασχέτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων.

Ads

Η ομάδα των δυτικών προαστίων φάνηκε να πατά καλύτερα μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Με τον Ουάρντα δραστήριο, οι φιλοξενούμενοι είχαν δημιουργία και έχασαν ευκαιρίες, εμφανίζοντας αξιοσημείωτη ικανότητα στις στημένες μπάλες: στο 27΄ κεφαλιά του Ντάουντα από κόρνερ του Αιγύπτιου, στο 29΄ νέα κεφαλιά, από τον Χατζηϊσαΐα αυτή τη φορά σε φάουλ του Γιαννούλη, στο 33΄ σουτ του Ουάρντα και στο 39΄ κεφαλιά του Ντιγκινί, με την μπάλα να καταλήγει άουτ σε όλες τις περιπτώσεις. 

Η επιθετικότητα του Ατρόμητου επιβραβεύτηκε τελικώς στο 41ο λεπτό, όταν ο Ουάρντα πέρασε την μπάλα από το τείχος σε εκτέλεση φάουλ και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, που φέρει σημαντική ευθύνη μιας και δέχθηκε το γκολ στη γωνία που επιτηρούσε. Μια 100% δίκαιη εξέλιξη στην αναμέτρηση, αφού οι γηπεδούχοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και δεν είχαν να επιδείξουν ούτε μία τελική προσπάθεια (!) σε ολόκληρο το 45λεπτο.

Οι Θράκες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 δύο λεπτά μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Γιαννιώτης είπε «όχι» στον Γέντρισεκ αποκρούοντας με το πόδι το πλασέ του Σλοβάκου επιθετικού. Ο Ράσταβατς προσπάθησε να επέμβει στη ροή του αγώνα κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Τριάδη, Ορφανίδη, Ρότσε. Ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη έφυγε μόλις άουτ στο 70΄, αλλά στο 83ο λεπτό ο Ντιγκινί με ωραίο εν κινήσει πλασέ, πάλι από στημένη μπάλα (κόρνερ), έγραψε το 0-2 και διασφάλισε τη νίκη του Ατρόμητου, αφήνοντας τους Ακρίτες χωρίς νίκη για πέμπτο στη σειρά παιχνίδι.

Ads

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαξεβανίδης, Κίκε Μπουλά, Μπρίτο – Γιαννούλης, Μάντσον, Γιαννιώτης

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (58΄ Ορφανίδης), Λουσέρο, Μεχία, Κίκε Μπουλά (65΄ Ρότσε), Φλίσκας, Γέντρισεκ (58΄ Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Μπουσούλαζιτς, Χατζηϊσαΐας, Ουάρντα (72΄ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Μάντσον (86΄ Ούμπιντες), Βασιλακάκης, Κιβρακίδης, Ντάουντα (79΄ Μανούσος), Γιαννούλης, Ρισβάνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ