Σε λογοκρισία φέρεται να προχώρησε μερίδα οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου, οι οποίοι απείλησαν τον ιδιοκτήτη κινηματογραφικής αίθουσας να μην προβάλλει την ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, «1968», με θέμα τον άθλο της ΑΕΚ εκείνη την χρονιά, διότι… θα κάνουν το σινεμά «καλοκαιρινό».

Ads

Σύμφωνα με το athensvoice.gr, η ταινία, που εξιστορεί τον άθλο της ΑΕΚ πριν 50 χρόνια, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο, επρόκειτο να παιχτεί και στο «Σπόρτινγκ» στη Νέα Σμύρνη. Βρισκόταν άλλωστε στο φυλλάδιο με τα «προσεχώς». Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια μέλη των «Panthers» απείλησαν τον ιδιοκτήτη πως αν τολμήσει να προβάλει την ταινία, θα κάνουν το σινεμά «καλοκαιρινό». Ο ιδιοκτήτης απευθύνθηκε για βοήθεια στον Δήμαρχο και εκείνος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ουσιαστικά «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», λέγοντας να μην προβληθεί η ταινία, για να μην γίνει μπλέξιμο.

Σε δήλωσή του στο sport24.gr, ο δήμαρχο της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, επιβεβαίωσε πως υπήρξε τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη, ο οποίος έκανε την σχετική καταγγελία, ζητώντας του να παρέμβει, θεωρώντας ότι έχει σχέση με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο κ. Τζουλάκης του είπε να μιλήσει με τον Ερασιτέχνη και με την ΠΑΕ Πανιώνιος. «Ανέφερα πως δεν είμαι ο επιχειρηματίας και δεν μπορώ εγώ να του πω να προβάλει ή να μην προβάλει την ταινία. Δεν έχω τέτοια δικαιοδοσία. Ναι μεν ο Δήμος είναι κύριος του σινεμά, διότι είναι δημοτικός κινηματογράφος, αλλά ο επιχειρηματίας είναι άλλος. Νόμιζε ότι έχω κάποια σχέση με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Του είπα να μιλήσει εκεί και να κάνει ό,τι θέλει εκείνος».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να παράσχει κάποια προστασία στο σινεμά ή αν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο, μας είπε πως «όχι, όχι. Δεν έχω την δυνατότητα για τέτοια πράγματα. Αν ο κ. Φούκης εξέλαβε την απάντησή μου πως του είπα να μην προβάλει την ταινία για να μην υπάρξει πρόβλημα, αυτό δεν ισχύει».

Ads