Μετά από δύο ήττες που του στοίχησα (από ΑΕΚ και Ολυμπιακό), ο ΠΑΟΚ επανήλθε στις νίκες επικρατώντας με το ευρύ 4-2 του Βόλου, για την 4η αγωνιστική  playoffs της Super League, σημειώνοντας μάλιστα και τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ads

Διπλά άτυχος ο ΠΑΟΚ που είδε τον Ελ Καντουρί και τον Αουγκούστο να αποχωρούν με τραυματισμούς στα πρώτα 36 λεπτά του αγώνα. Παίκτης-κλειδί για τον Λουτσέσκου ο Τάισο,ν που αντικατέστησε τον άτυχο Μαροκινό και μοίρασε δύο ασίστ, ενώ έχασε την ευκαιρία για να χριστεί και σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Ο Δικέφαλος πέτυχε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί και ανέβηκε στους 60. Ο Βόλος παρέμεινε στην έκτη θέση με 40 βαθμούς, έχοντας ένα λιγότερο από τον πέμπτο Άρη.

Nτέρμπι αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική καθώς υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, εντός έδρας αναμέτρηση για τον Βόλο που θα υποδεχθεί τον Άρη στο ντέρμπι της 5ης θέσης.

Ads

Η βαθμολογία

image

Το κλασικό 4-2-3-1 επέλεξε για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι στην εστία, με τους Βιεϊρίνια, Κάργας, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Στα χαφ κινούνταν ο Αουγκούστο με τον Ντάντας έχοντας πιο μπροστά τους τον Ελ Καντουρί. Στην επίθεση ο Ολιβέιρα ήταν στην κορυφή ενώ ο Νάρεϊ με τον Ζίβκοβιτς στα «φτερά».

Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος προτίμησε το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν που είχε μπροστά του στην άμυνα τους Άλχο, Σιέλη, Εσκοβάλ και Λούνα. Ο Κάτσε με τον Τσοκάνη τα αμυντικά χαφ έχοντας σε ελεύθερο ρόλο τον Μπαριέντος. Στα εξτρέμ ο Πιρές και ο Ντέλετις ενώ σε θέση «9» ήταν ο Γκάγκι.

Από την αρχή της αναμέτρησης προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του ο ΠΑΟΚ και απείλησε μόλις στο 4’ με την κεφαλιά του Ίνγκασον που πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο ο Ισλανδός πήρε το αίμα του πίσω δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά το κόρνερ του Ζίβκοβιτς, σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για το 1-0.

Ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχισε να πιέζει και πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου έφτασε στο 2-0. Τρομερή μπαλιά του Κάργα στην πλάτη της άμυνας του Βόλου, με τον Νάρεϊ να βγαίνει στο τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν και να πλασάρει ψύχραιμα δίνοντας σκορ ασφαλείας στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα η ατυχία χτύπησε την πόρτα και πάλι στον Ομάρ Ελ Καντουρί, που δεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του. Ο Μαροκινός βρέθηκε στο έδαφος και αποχώρησε ξανά με πρόβλημα τραυματισμού, ξεσπώντας σε λυγμούς με τον Τάισον να παίρνει τη θέση του. Αυτή η αλλαγή φαίνεται πως βοήθησε περισσότερο τον ΠΑΟΚ να κινείται με ελευθερία στο γήπεδο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά όμως στα «χασομέρια» ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματα του. Γρήγορος συνδυασμός του Ολιβέιρα με τον Τάισον, ο Βραζιλιάνος βρήκε παράλληλα τον Νάρεϊ, που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε το 3-0 για τον «δικέφαλο του βορρά».

Λίγο μετά το 3-0 ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, καθώς και ο Αουγκούστο βρέθηκε στο έδαφος σε ανύποπτη φάση, με τον Σβαμπ να μπαίνει στη θέση του.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τάισον μοίρασε ξανά παιχνίδι «τρυπώντας» την άμυνα του Βόλου, με τον Ντάντας να πλασάρει άψογα για το 4-0.

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τον ΠΑΟΚ να κάνει συντήρηση και να μην κυνηγά το γκολ με ένταση. Από την άλλη μεριά ο Βόλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το νωθρό ξεκίνημα των γηπεδούχων, κυκλοφορώντας την μπάλα και ασκώντας πίεση ψηλά.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη είχε και πάλι γκολ αλλά αυτή τη φορά για τον Βόλο. Όμορφη ανάπτυξη από τον άξονα με τον Μεταξά να βρίσκει με διαγώνια μπαλιά τον Άλχο, που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά στέλνοντας την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί που ο Τσοκάνης με κεφαλιά σκόραρε για το 4-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο 5-1. Ο Ζίβκοβιτς με κίνηση… Ρόμπεν, συνέκλινε προς την περιοχή, έκανε το σουτ με το φάλτσο όμως ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Ο Σέρβος εξτρέμ του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά δραστήριος και προσπάθησε αρκετές φορές να νικήσει τον Ισραηλινό τερματοφύλακα χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 88′ ο Βόλος μείωσε ακόμα πιο πολύ. Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε, με τον Ντέλετιτς να βρίσκει τον Οζέγκοβιτς, που έφυγε πίσω από το κέντρο στην κόντρα, έκανε την κούρσα και με άψογο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το τελικό 4-2.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78’ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (35’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (78’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (18’ Τάισον), Ολιβέιρα (78’ Τόμας)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (63’ Οζέγκοβιτς), Κάτσε, Ντέλετιτς, Μπαριέντος (82’ Καρτάλης), Γκάγκι (73’ Σι), Πιρές.(73’ Τσιρίνος)

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
AVAR: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου)

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις