Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η ΑΕΛ στον «τελικό» με τον Βόλο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 και έτσι αποχαιρετά τη Super League 1 μετά από πέντε χρόνια παρουσίας.

Ads

Στο Πανθεσσαλικό οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός για την ομάδα της Λάρισας, καθώς με την ήττα της από τον Βόλο για την 6η και προτελευταία αγωνιστική των play-out, είναι τελευταία στη βαθμολογία (και υποβιβάζεται απευθείας), αφού έχασε κάθε ελπίδα παραμονής.

Και δεν έχει πια καμία πιθανότητα παραμονής, καθώς ακόμη κι αν ισοβαθμήσει με τον Παναιτωλικό (παρέμεινε τρεις βαθμούς πίσω του) θα είναι «από κάτω» λόγω της καλύτερης θέσης που είχε η ομάδα του Αγρινίου στην κανονική περίοδο (έχουν τους ίδιους βαθμούς και γκολ στα μεταξύ τους ματς στα play-out και θα μετρήσει το συγκεκριμένο κριτήριο, στο οποίο υπερτερεί ο Παναιτωλικός.

Με τους γηπεδούχους να παίζουν καλύτερα και με την ΑΕΛ να πνίγεται από το άγχος, από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, από την αποβολή του Τσόσιτς και από το τρίτο τέρμα του Βόλου, ενώ είχε καταφέρει να μειώσει με το πέναλτι του Ντουρμισάι.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους παίκτες του Βόλου, που οριστικά κατέκτησαν την πρώτη θέση στα play-out, ήταν οι Δουβίκας και Νίνης, ενώ η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το πάθος των δικών της παικτών καθώς πλήρωσε κυρίως σοβαρά αμυντικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο.

Ads

Ο Βόλος μπήκε δυναμικά για το γρήγορο γκολ όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι του. Μπορεί ο Δουβίκας να αστόχησε με τον Νάγκι στο 3΄, αλλά επανήλθε στο 8΄και αυτή τη φορά αξιοποίησε την καταπληκτική μπαλιά του Νίνη στο χώρο και έγραψε το 1-0.

Στο τελευταίο ματς του Έλληνα άσου στο Πανθεσσαλικό με τη φανέλα του Βόλου πριν από τη μεταγραφή του στην Ουτρέχτη, αυτό ήταν το 14ο γκολ του στη σεζόν. Η ΑΕΛ παρότι είχε τον άνεμο με το μέρος της στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να απειλήσει, παρά με κάποια μακρινά σουτ (6΄Ντουρμισάι, 22΄Στίφλερ), με τους γηπεδούχους να ελέγχουν και τα ανεβάσματα με τις σέντρες του δραστήριου Γιακιμόφσκι.

Μετά το εικοσάλεπτο ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ, με αρκετά φάουλ και χωρίς φάσεις. Αλλά στο 38΄, ο Δουβίκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ηλιάδη στην πίεση, πάσαρε στον Μπαρτόλο κι αυτός με πλασέ από κοντά έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη ο Φέστα άρχισε με 3-5-2 (Ακούνια-Ντουρμισάι μπροστά) ενώ ο Μπράτσος φρέσκαρε την επίθεσή του με νέα πρόσωπα. Στο 51΄ο Ακούνια έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, ξέφυγε από τους αμυντικούς του Βόλου, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 59΄η ΑΕΛ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω σωστής αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Τσόσιτς για τράβηγμα στον Περέα, αλλά στο 69΄έγινε το 2-1 με πέναλτι του Ντουρμισάι για χέρι του Τέκιο, με τη φάση να εξετάζεται από το VAR και τον Ευαγγέλου να βλέπει την παράβαση στο βίντεο και να αποφασίζει.

Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων κράτησαν για μερικά λεπτά, καθώς στο 74΄ο Μπουένο με έξοχο απευθείας σουτ από την περιοχή (μετά από διώξιμο του Κολομπίνο) έκανε το 3-1.

Στο 79΄ο Περέα έχασε από κοντά την ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ, με την άμυνα της ΑΕΛ να είναι πλέον ορθάνοιχτη στις κόντρες.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (81΄Κρητικός), Μπαριέντος (46΄Ριένστρα), Νίνης (66΄Μπουένο), Μαρτίνες (46′ Περέα), Μπαρτόλο (77΄Κιάκος), Δουβίκας

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Στίφλερ (46΄Μουκάντζο), Νικολιάς, Πινακάς, Ακούνια, Ντουρμισάι (83΄Γρηγορόπουλος)

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημητριάδης Λάζαρος, Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)

Η βαθμολογία μετά την 6η (προτελευταία) αγωνιστική των play-out

image