Στη χειρότερη χρονικά στιγμή του πρωταθλήματος, εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα 2-1 στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Η «Ένωση» είναι πλέον στο μείον 7 από την κορυφή, έκανε κακό ποδαρικό στη νέα χρονιά, δεν κατάφερε να λυγίσει τον μαχητικό και έξυπνα στημένο ΠΑΣ, που έπαιζε στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο των «Ζωσιμάδων», έχοντας τον πρώην κιτρινόμαυρο τερματοφύλακα Τσιντώτα να κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο.

Οι Ηπειρώτες παρέμειναν αήττητοι μετά τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ανέβηκαν στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Με σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος, που είχε τον Τσιντώντα κάτω από τα δοκάρια και τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιος στην άμυνα. Στα χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιο, Ριένστρα και Τζίνο, στα άκρα οι Μορέιρα και Παμλίδης και μπροστά ο Μπάλαν.

Ads

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε 4-4-2, με τον Αθανασιάδη στην εστία και τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα. Ο Γιόνσον βρέθηκε στον άξονα με τους Φερνάντες, Άμραμπατ στα άκρα και τον Πινέδα πίσω από τους Αραούχο, Γκαρσία.

Μπορεί η πρώτη καλή στιγμή να ανήκε στην ΑΕΚ, με την κεφαλιά του Γκαρσία στο 5’ να περνά άουτ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο ΠΑΣ εκείνος που άνοιξε το σκορ.

Μία καταπληκτική προσπάθεια του Πήλιου από τα αριστερά κατέληξε σε πάσα στον Ριένστρα, που με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά (1-0).

Η Ένωση άγγιξε την ισοφάριση στο 17’, όταν ο Αραούχο απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση μετά από εξαιρετικό προσπάθεια του Άμραμπατ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπάλαν έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά αστόχησε μέσα από την περιοχή.

Στο 24ο λεπτό, η κεφαλιά του Γκαρσία πέρασε λίγο άουτ, με τον Σιντιμπέ να χάνει και αυτός τον στόχο με προβολή στο 26’.

Τρία λεπτά πιο μετά ο ΠΑΣ απείλησε ξανά με γύρισμα του Μορέιρα που δεν πρόλαβε ο Παμλίδης, όμως στο 32’ ήρθε το απόλυτο σοκ για την ΑΕΚ. Ο Σόρια κυνήγησε μια φάση που φαινόταν χαμένη και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Μπάλαν, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 2-0.

Ένα σουτ του Σιντιμπέ που μπλόκαρε άνετα ο Τσιντώτας στο 35’ ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να ψάξει ένα γρήγορο γκολ. Ο Τσιντώντας σταμάτησε τον Φερνάντες στο 48’ και ο Αραούχο ήταν άστοχος στο 50’, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Αργεντινός κατάφερε να μειώσει σε 2-1 για την ομάδα του, με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Πινέδα.

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε, με τον Σιντιμπέ (62’) να σουτάρει άουτ και τον Φαν Βέερτ να βλέπει τον Τσιντώτα να μπλοκάρει την κεφαλιά του (65’), προτού απειλήσει ο Τσούμπερ με συρτό σουτ που πέρασε λίγο άουτ (74’).

Η ώρα περνούσε και το σκορ δεν άλλαζε, με τον Χατζισαφί να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ στο 84’ αλλά να παρακολουθεί τον Τσιντώτα να του λέει εντυπωσιακό «όχι». Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπάλαν πήγε για το 3-1 αλλά ήταν άστοχος, με το ματς να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Αλλεπάλληλα γεμίσματα στις καθυστερήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ ο Γιόνσον άγγιξε τη λύτρωση στο 90+6’, είδε όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή να κοντράρει και να περνά λίγο έξω.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (67’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65’ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73’ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις