Σάλο έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία σκάνδαλο ντόπινγκ που αποκαλύπτουν οι Times και αγγίζει το «ιερό τέρας» της Premier League. 

Ads

Η εφημερίδα παρουσιάζει γιατρό που έχει βιντεοσκοπηθεί να υποστηρίζει ότι χορήγησε απαγορευμένες ουσίες σε περισσότερους από 150 αθλητές, ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές των Άρσεναλ, Τσέλσι, Μπέρμινχαμ και Λέστερ. 

Ο γιατρός, Μαρκ Μπόναρ, φέρεται να ντόπαρε τους αθλητές για να «ανεβάσουν» τις αποδόσεις τους. Ωστόσο, το ίδιο το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι ο γιατρός δεν έχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. 

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές δεν γνωστοποιείται αν πρόκειται για εν ενέργεια παίκτες ή αν ενεργούσαν «με τις ευλογίες» των ομάδων τους. 

Ads

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι χορηγούσε τις ουσίες για ιατρικούς λόγους κι όχι για να ντοπάρει τους ποδοσφαιριστές. Πάντως χρέωνε χιλιάδες λίρες για τις υπηρεσίες του και χορηγούσε ερυθροποιητίνη, στεροειδή και αυξητική ορμόνη.

Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε άμεσα την υπηρεσία αντιντόπινγκ (UKAD) της χώρας να προβεί σε έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Η Άρσεναλ και η Τσέλσι προέβησαν σε επίσημα σχόλια μετά το δημοσίευμα – κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς – όχι όμως, και οι υπόλοιπες ομάδες.