Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε δείγματα μίας πολύ καλής και δουλεμένης ομάδας, κάτι που συνεχίζει να παρουσιάζει και στα play-off.

Ads

Παρόλο που δεν έχει πλέον βαθμολογικό κίνητρο και ενδιαφέρον, σε κάθε ματς παίζει για την αξιοπρέπεια του και κατ’ επέκταση την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Έτσι και σήμερα στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των play-off απέναντι στον Άρη, που προφανώς ήθελε τη νίκη για να «κλειδώσει» την Ευρωπαϊκή έξοδο και να μείνει μόνος στην δεύτερη θέση (αφού πριν ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΟ), τον κόντραρε μέχρι τέλους ισοφαρίζοντας το ματς (1-1) και κυνηγώντας τη νίκη.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι δυο ομάδες είχαν πολύ καλό ρυθμό, ωστόσο με ελάχιστες φάσεις και τελικές στο ματς. Ο Άρης είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, με την πιο σημαντική στιγμή στον αγώνα να την κάνει ο Αστέρας Τρίπολης στο 22΄, όταν ο Ριέρα από θέση τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ads

Από εκεί και πέρα και μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο οι ομάδες προσπαθούσαν να πιέσουν, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, αφού πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, σε ένα απολύτως ισορροπημένο παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο, με τον Άρη να πιέζει και στο 51’ να φωνάζει για πέναλτι στο χέρι του Χριστόπουλου, μετά από σέντρα του Μπρούνο Γκάμα. Το ματς συνεχίστηκε κανονικά σύμφωνα με τον διαιτητή.

Στο 56’ ο Αστέρας Τρίπολης έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ριέρα έκανε σκάψιμο, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε προστατεύοντας την εστία του.

Στο 68’ ο Μπρούνο Γκάμα έχασε και αυτός μια μεγάλη ευκαιρία, αφού το διαγώνιο σουτ που έκανε δεν ήταν αρκετά καλό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.

Ο Άρης στο 74’ άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι, ο οποίος ύστερα από κάθετη του Γκάμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή για το 0-1.

Αυτό το γκολ ξύπνησε ουσιαστικά τον Αστέρα που βγήκε μπροστά και πίεσε και 7 λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Ροζ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά το γύρισμα του Κώτσιρα γράφοντας το 1-1.

Λίγο έλειψε πριν το φινάλε οι Αρκάδες να πάρουν τη νίκη, όταν ο Κουέστα με φοβερή απόκρουση δεν επέτρεψε στον Μπαράλες να σκοράρει, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης φώναξε πέναλτι για πέσιμο του Μπερτόγλιο, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» σφραγίζοντας το 1-1.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας Σουάρεθ (39’ λ. τρ. Πασαλίδης) Χριστόπουλος Άλβαρες, Μουνάφο Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Τιλίκα (90’ Κρέσπι) Σίτο (61’ Αλί Μπαμπά) Ριέρα (61’ Γκόμεζ), Μπαράλες

Άρης (Γιώργος Χωριανόπουλος): Κουέστα, Σούντγκρεν Γκάνεα Δεληζήσης Ρόουζ, Σάσα Ματίγια (63’ Τζέγκο), Μαντσίνι Ματέο Γκαρσία (63’ Σάντε Σίλβα) Μπρούνο Γκάμα (89’ Μπερτόλιο), Μάνος

Διαιτητής: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Κούλα Χασάν (Ξάνθης)
4ος Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
VAR: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
AVAR: Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής)