Έρευνα, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, διέταξε ο εισαγγελέας του Ούντινε, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του 31χρονου αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι.

Ads

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, σημειώνεται ότι αυτή η ενέργεια είναι επιβεβλημένη και συνήθως πρόκειται για τυπική διαδικασία. Φως στο ζήτημα του θανάτου του ποδοσφαιριστή αναμένεται να ρίξει η νεκροψία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για θάνατο από φυσικά αίτια και πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς. Επιπλέον, θα γίνουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για το ενδεχόμενο να είχε γίνει χρήση ουσιών από τον 31χρονο. 

«Ο φάκελος άνοιξε και η έρευνα θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της ανθρωποκτονίας, η οποία μέχρι τώρα αποδίδεται σε άγνωστο. Περισσότερα στοιχεία θα έχουμε στη διάθεσή μας μετά τη νεκροψία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Ούντινε, Αντόνιο ντε Νικολό και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος οφείλεται σε τραγικές συγκυρίες ή αν προέκυψε μετά από παρέμβαση άγνωστου ατόμου».

image

Ads

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί 

Ο Αστόρι, ο οποίος έγινε για πρώτη φορά πατέρας πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Ούντινε, όπου βρισκόταν για τον αγώνα με την Ουντινέζε. Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρηνεί.

«Η Φιορεντίνα είναι βαθύτατα σοκαρισμένη και αναγκάζεται να ανακοινώσει τον θάνατο του αρχηγού της. Για αυτή την φοβερή και ιδιαίτερη κατάσταση, πρωτίστως για την οικογένειά του, ζητούμε την διακριτικότητα των ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Η οργανωτική επιτροπή της Serie A αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων της 27ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, σε ένδειξη πένθους.