Η Κέρκυρα χάλασε τη φιέστα του Ολυμπιακού, αφού με εκπληκτικό γκολ του Ιωάννου στο 80′ έφυγε νικήτρια από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Όλα τα αποτελέσμτα και η βαθμολογία

Ads

Σε αντίθεση με τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε τόσο δυνατά και τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η μπάλα παιζόταν κυρίως στο κέντρο και προς την περιοχή της Κέρκυρας, αφού οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να μην δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

“Ερυθρόλευκη” κυριαρχία, κακό θέαμα και 0-0
Έτσι κύλησε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο… Με τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να έχουν επιβάλει το ρυθμό τους, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Κέρκυρας. Όσες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, ήταν κυρίως από τα πλάγια, με σέντρες. Τρανό παράδειγμα η κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 11′ έπειτα από σέντρα του Αμπντούν, η κεφαλιά του Μαρκάνο στο 30′ μετά από σέντρα και πάλι του Αμπντούν, η κεφαλιά του Αμπντούν μετά από σέντρα του Χολέμπας (33′), αλλά και η κεφαλιά του Τζιμπούρ μετά από σέντρα του Χολέμπας (42′).

Καμία από τις παραπάνω φάσεις δεν κατέληξε στα δίχτυα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τα σουτ των Ορμπάιθ (23′) και Μιραλάς (29′). Κάπως έτσι φτάσαμε στο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι και την Κέρκυρα να καταφέρνει να το καταστρέφει και να του χαλάει τα σχέδια. Κακό θέαμα στο πρώτο 45λεπτο.

Ads

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, αφού οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα δεν πατούσαν το πόδι τους στο γκάζι και ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν στα… πολύ κάτω του. Η Κέρκυρα μάλιστα, έκανε το πρώτο της σουτ στον αγώνα με τον Μίχο, που όμως δεν ανησύχησε τον Μέγιερι.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αρκετά λεπτά για να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, όμως και τις δύο φορές, ήταν άτυχος και δεν σκόραρε. Η πρώτη έγινε στο 69′ όπου ο Τζιμπούρ νικήθηκε από τον Αναστασόπουλο, ενώ ο Ορμπάιθ νικήθηκε από το δοκάρι στο 75ο λεπτό.

Ο Ιωάννου χάλασε τη γιορτή και έφερε ελπίδες (0-1)
Κι ενώ τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως είτε θα μείνει το 0-0, είτε η πίεση του Ολυμπιακού θα αποφέρει καρπούς, η Κέρκυρα έκανε την έκπληξη και σκόραρε στο 80′. Ο Γιάντσης 8 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ιωάννου και εκείνος με καταπληκτικό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι. Το εντυπωσιακό γκολ, χειροκροτήθηκε από αρκετούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, αφού βέβαια το πρωτάθλημα έχει κριθεί…

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν πολύ χρόνο για να αντιδράσουν και δεν έμοιαζαν ικανοί να τα καταφέρουν. Ο Όλοφ Μέλμπεργκ έπαιξε μέχρι και στην επίθεση για να βοηθήσει την ομάδα του, όμως ούτε αυτό ήταν ικανό να αλλάξει τα πράγματα. Ο Καζίμ-Ρίτσαρντς είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθιυστερήσεις, όμως δεν τα κατάφερε και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
Σε αναμετρήσεις για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Αρης-Αστέρας Τρίπολης –Διεκόπη στο 44΄
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-0
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 1-1
Λεβαδειακός-Ξάνθη –Αναβλήθηκε
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0
Ολυμπιακός-Κέρκυρα 0-1
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 67 -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. Παναθηναϊκός 60 -ΠΛΕΙ ΟΦ
3. Ατρόμητος 49
4. ΠΑΟΚ 47
5. ΑΕΚ 46
6. Άρης 39 -27αγ.
. Αστέρας Τρίπολης 39 -27αγ.
8. ΟΦΗ 37
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Ξάνθη 32 -27αγ.
. Πανιώνιος 32
12. Λεβαδειακός 30 -27αγ.
13. Εργοτέλης 29
14. Κέρκυρα 28
15. Παναιτωλικός 25
16. Δόξα Δράμας 16 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς