Η Εθνική Ελλάδας με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της, ήταν αγνώριστη σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις της και στο φιλικό στη Βαλέτα απέναντι στη Μάλτα, κατάφερε (περί κατορθώματος πρόκειται όπως εξελίχτηκε το ματς), να φύγει με το ισόπαλο 2-2.

Ads

Με πολλά λάθη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προβληματική αμυντική αλλά και επιθετική λειτουργεία, δεν μπόρεσε παρόλο που προηγήθηκε στο ημίχρονο με γκολ του Μπακασέτα, να προστατέψει το υπέρ της σκορ, είδε τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή στην επανάληψη και τελικά ο Φούντας μας γλύτωσε από τα χειρότερα στο 86΄.

Με την Ουγγαρία παίζει σε νέο φιλικό την Κυριακή η Ελλάδα, με την Ιρλανδία την ίδια ημέρα η Μάλτα .

Με 4-2-3-1 κατέβασε την Ελλάδα ο Γκουστάβο Πογέτ. Στο τέρμα επιλέχτηκε ο Πασχαλάκης, με Ρότα δεξιά, Γιαννούλη αριστερά και Τζαβέλα-Χατζηδιάκο στα στόπερ. Στα χαφ Σιώπης, Μάνταλος και ο Μπακασέτας δεκάρι, ενώ στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν οι Χατζηγιοβάνης και Πέλκας. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ιωαννίδης.

Ads

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τη Μάλτα να είναι εκείνη που απειλούσε περισσότερο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 10ο λεπτό όταν ο Μπονγκ έκανε την σέντρα-σουτ, με τον Ντεγκαμπριέλε να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει, δεχόμενος την πίεση από την άμυνα της Εθνικής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τεουμά έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τις γροθιές. Η Ελλάδα δεν απειλούσε και δεν έδειχνε το καλύτερό της πρόσωπο, ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί με γκολάρα του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πέλκας έκανε την πάσα και ο 29χρονος αρχηγός με φοβερό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Ο Χατζηγιοβάννης στο 44’ βρήκε και εκείνος δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ. Μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ιωαννίδη να κάνει ένα ωραίο σουτ στο 49’, αλλά ο Μπονέλο του είπε «όχι». Η Μάλτα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 54’ όταν ο Ντεγκαμπριέλε από κοντά, μετά από υπέροχη κάθετη του Μπονγκ, νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Τα λεπτά περνούσαν, το ματς κυλούσε αρκετά ισορροπημένα, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στο 65’ αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγραψε την ανατροπή, εκτελώντας εύστοχα από τα 11 βήματα για το 2-1.

Στο 77’ η Ελλάδα φώναξε για χέρι και πέναλτι, που όντως ήταν, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», ενώ στη συνέχεια μοίρασε και κάποιες κάρτες στον πάγκο της Ελλάδας για διαμαρτυρία. Μεταξύ άλλων, απέβαλλε και τον Μπάρκα που ήταν στον πάγκο.

Στο 82’ η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Κυριακόπουλος έκανε την σέντρα, ο τερματοφύλακας της Μάλτας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά κανείς παίκτης της Εθνικής δεν ακολούθησε την πορεία.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά στο 86ο λεπτό, με φοβερό σουτ του Φούντα, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2), ενώ λίγο έλειψε ο ίδιος ποδοσφαιριστής να υπογράψει την ανατροπή στο 90’ , αλλά ο Μπονέλο με τρομερή επέμβαση σε βολ-πλανέ, του στέρησε το γκολ και τη νίκη για την Ελλάδα.

Μάλτα (Γκίλμπερτ Άγκιους): Μπονέγιο, Μποργκ (80′ Μικάλεφ), Πέπε, Μποργ (46′ Απάπ), Εμπόνγκ (52′ Κορμπαλάν), Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς (80′ Τζόουνς), Π. Εμπόνγκ (80′ Κρίστενσεν), Ντιγκαμπριέλε (80΄Σαταριάνο)

Ελλάδα (Γουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46′ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80′ Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Σιώπης (80′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68′ Φούντας), Ιωαννίδης (68′ Δουβίκας)

Διαιτητής: Αλέν Ντουριέ (Λουξεμβούργο)