Σπουδαία εμφάνιση, μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη για την 2η αγωνιστική του Europa League.

Ads

Με πρωταγωνιστή τον Μασούρα που μοίρασε μία ασίστ και σκόραρε δύο τέρματα, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα την Φενέρμπαχτσε μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» με 3-0 και έκανε άλμα πρόκρισης.

Φουλ για πρόκριση οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν το 2/2 στον όμιλο και την ερχόμενη αγωνιστική παίζουν στην Φρανκφούρτη με την Άιντραχτ, που πέρασε στο φινάλε από την Αμβέρσα φτάνοντας τους 4 βαθμούς.

Φοβερό στήσιμο του Πέδρο Μαρτίνς, είδε την Φενέρ να έχει μόλις ένα καλό τέταρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και στο υπόλοιπο του αγώνα κυριάρχησε για να πάρει μια εμφατική νίκη.

Ads

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 6ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα παγώνοντας το «Σουκρού Σαράτσογλου». Ο Μασούρας έβαλε την κόντρα και έκλεψε, ο Αγκιμπού με την μία τον έβγαλε στην κόντρα και αυτός πάσαρε στον Τικίνιο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπαγιντίρ για το 0-1.

Η Φενέρ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα (8’) αλλά ο Βαλένσια μετά το σόλο έκανε κακό τελείωμα, με την τριαδα του Ολυμπιακού στα χαφ και το καλό στήσιμο πίσω από την μπάλα να κρατάει τους Τούρκους μακριά από την περιοχή του Βατσλίκ.

Η διαχείριση του αγώνα ήταν εξαιρετική από τους «ερυθρόλευκους», με τους δύο Καμαρά να προσθέτουν τρεξίματα, ο Μπουχαλάκης μυαλό και οι τέσσερις της άμυνας να δείχνουν απροσπέλαστοι.

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε δύο φάσεις σε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, αγγίζοντας το δεύτερο τέρμα αλλά τα δύο σουτ του Καμαρά από την περιοχή δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού ο Μπαγιντίρ έβγαλε το πρώτο και το δεύτερο δεν βρήκε εστία (37’). Όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες θα είχαν ένα ήσυχο ημίχρονο, όπως και έγινε τελικά αφού πρώτα καρδιοχτύπησαν στο 45’+1’ με τον Ρόσι να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή.

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε δυνατά στην επανάληψηστον αγωνιστικό χώρο, με τον Μαρτίνς να έχει περάσει τον Λαλά στη θέση του Μπα. Οι γηπεδούχοι πατούσαν πιο συχνά στην περιοχή του Ολυμπιακού και είχε δύο καλές στιγμές με τον Βαλένσια στο 47′ και στο 49′. Στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη τους ευκαιρία.

Ο Σαλάι έβγαλε την βαθιά μπαλιά στην περιοχή, ο Πέλκας ξεχάστηκε απ’ την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας παίκτης της Φενέρ πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απαντήσει σε μία αντεπίθεση. Ο Αγκιμπού Καμαρά πάτησε στην περιοχή, καθυστέρησε και το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Αλτάι. Αυτό ήταν και το σημείο που γύρισε ο διακόπτης.

Ο Ολυμπιακός με ακόμη μία συνεργασία βρήκε το δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση. Ο Τικίνιο με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή απ’ τα αριστερά, μοίρασε στον Μαντί Καμαρά, ο Αλτάι απέκρουσε με τα πόδια και ο Μασούρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα δυνατό σουτ στο 62΄ για το 0-2.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί σ’ αυτό το πεντάλεπτο και πέτυχαν ακόμη ένα γκολ στο 68′ δίνοντας στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου. Έπειτα από τρομερή ενέργεια του Αγκιμπού Καμαρά μέσα στην περιοχή μετά την πάσα του Τικίνιο, έκανε το σουτ, ο Αλτάι απέκρουσε. Ο Μασούρας πήρε ξανά το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-3 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη των ερυθρόλευκων.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν πανέξυπνα συνολικά στον αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν την κόντρα και κατάφεραν να βρουν μία αποδιοργανωμένη άμυνα της Φενέρ, η οποία έγινε έρμαιο στις ορέξεις τους.

Θα μπορούσε στο 83’ να πετύχει και τέταρτο γκολ με τον Μασούρα και να γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία.

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Αλτάι, Κιμ, Σαλάι, Νόβακ, Σάμουελ, Γιαντάς (75’ Γκιουμούσκς), Γκουστάβο (70’ Ζάιτς), Καντίογλου, Ρόσι (70’ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75’ Μέγερ)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μπα (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (89′ Βρουσάι), Μπουχαλάκης, Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Ονιεκούρου (63’ Κούντε), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντες (Ισπανία)
Βοηθοί: Χοσέ Ναράνιο, Τεόντορο Σομπρίνο (Ισπανία)
4ος Διαιτητής: Θέσαρ Σότο Γκράντο (Ισπανία)
VAR: Ρικάρντο ντε Μπούργος (Ισπανία)
AVAR: Σαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ (Ισπανία)