Ads

Θετικό ήταν το τελευταίο τεστ της Εθνικής μας ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014. Η “γαλανόλευκη” παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και έχοντας σοβαρότητα τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα νίκησε με 3-2 τη Νορβηγία στο Όσλο με γκολ των Τοροσίδη, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Μήτρογλου. Έδειξε να ταιριάζει στην Εθνική το 4-4-2 του Σάντος.

Θετικότατο ήταν το τελευταίο τεστ της Εθνική μας ομάδας, ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο (7/9).

Η “γαλανόλευκη” με τις αρκετές δοκιμές του Φερνάντο Σάντος τόσο σε σύστημα όσο και πρόσωπα, παρουσιάστηκε σοβαρή και με γκολ των Τοροσίδη, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Μήτρογλου επικράτησε με 3-0 της Νορβηγίας στο Όσλο.

Ads

Η Εθνική μας ομάδα ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε δύο γκολ νωρίς, είχε καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας και θα μπορούσε να είχε αποφύγει και το γκολ που δέχθηκε και την φάση με το δοκάρι της Νορβηγίας.

Στο δεύτερο μέρος πάλι η Εθνική μας για τουλάχιστον 30 λεπτά ήταν καλύτερη, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Σάντος και σε πρόσωπα και σε σχήμα με τους Κατσουράνη και Μήτρογλου να συνεργάζονται καλά.

Σε γενικές γραμμές η Εθνική μας ήταν σοβαρή, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα και ο Φερνάντο Σάντος έβγαλε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από το φιλικό. Οι δοκιμές ήταν πετυχημένες ενόψει των αγώνων των προκριματικών του Μουντιάλ που θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο.

Θετική η παρουσία των Ελλήνων διεθνών με πολύ όρεξη και καλή κυκλοφορία της μπάλαςμ ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος που αφιέρωσε το γκολ του στον μεγάλο απόντα Γιώργο Καραγκούνη, ο Μήτρογλου που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την Εθνική Ανδρών και οι Σιόβας-Δημούτσος που έκαναν ντεμπούτο.

Επίσης, παρά τον καλό καιρό στο Όσλο δεν ήταν πολλοί οι Νορβηγοί που πήγαν στο γήπεδο (περίπου 15.000), καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν την συναυλία της Μαντόνα που γινόταν την ίδια ώρα στη Νορβηγική πόλη.

Γήπεδο: “Ullevaal Stadion”

Νορβηγία (Όλσεν): Γιάρσταϊν, Χέγκλι, Ντέμιντοβ (38′ Ρόγκνε), Χάνγκελαντ (79′ Ρουντ), Ρίισε, Χένρικσεν (46′ ‘Αικρεμ), Νόρντβαϊτ, Ελγιουνούσι, Πέντερσεν (46′ Γκριντχαϊμ), Χούσεκλεπ (65′ Σέντερλουντ), Αμπντελάουε (65’ Μπραάτεν).

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Νίνης), Σπυρόπουλος (81′ Σιόβας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζιόλης (81′ Δημούτσος), Σαμαράς (46′ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (70′ Χριστοδουλόπουλος), Τοροσίδης (46′ Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Φορτούνης.

Κίτρινες κάρτες: Σέντερλουντ (66′, Νορβηγία)Τζιόλης (41′, Ελλάδα), Δημούτσος (86′, Ελλάδα), Μήτρογλου (91′, Ελλάδα)
Σκόρερ: Χάνγκελαντ (13′, Νορβηγία), Ρίισε (75′, Νορβηγία)-Τοροσίδης (7′, Ελλάδα), Κυριάκος Παπαδόπουλος (11′, Ελλάδα), Μήτρογλου (56′, Ελλάδα)

Τα πλάνα του Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας με το 4-4-2 προκειμένου να το δοκιμάσει ενόψει των Προκριματικών του Μουντιάλ.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Τοροσίδης (δεξιά), Σπυρόπουλος (αριστερά) με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Φορτούνης (αριστερά), Μανιάτης (δεξιά) κεντρικά χαφ οι Τζιόλης, Κατσουράνης και στην επίθεση οι Σαμαράς-Σαλπιγγίδης.

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, καθώς μόλις στο 11΄κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα. Μόλις στο 7′, ο Τοροσίδης δοκίμασε από πλάγια δεξιά την σέντρα η μπάλα κόντραρε στο πόδι αμυντικού πήρε περίεργη τροχιά και ο Γιάρσταϊν, που δεν πρόλαβε να την διώξει ουσιαστικά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1.
 

 
Τέσσερα λεπτά αργότερα (11′) η Εθνική μας διπλασίασε τα τέρματά της, όταν από ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ξέφυγε από τους αντίπαλους αμυντικούς και με έξυπνη κεφαλιά νίκησε τον Γιάρσταϊν για το 0-2.
 
Αντέδρασαν οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο και μετά αντέδρασαν και στο 13′ κατάφεραν να μειώσουν. Μετά από συνεχόμενες προσπάθειες για σουτ στην ελληνική περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Χάνγκελαντ, που σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μανιάτη και ξεγέλασε τον Καρνέζη για το 1-2.

 
Παρά την μείωση του σκορ, η Ελλάδα συνέχεισε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης και να είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 23′ από ένα καλό σουτ του Κατσουράνη, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Νορβηγών, ενώ στο 32′ από το σουτ του Σπυρόπουλου από εκτέλεση φάουλ, ο Γιάρσταϊν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο η Ελλάδα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν από σέντρα του Τοροσίδη, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, που δεν μπορεί να κοντρολάρει καλά απέναντι από τον Γιάρσταϊν, ο οποίος έδιωξε την μπάλα.

Η απάντηση των Νορβηγών μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν στο 37′, όταν από την κεφαλιά του Αμπντελάουε η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθυετο δοκάρι του Καρνέζη, ενώ στο 38′ από την κεφαλιά του Χούσεκλεπ η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Καρνέζη.

Και στο δεύτερο μέρος καλύτερη η Ελλάδα

Ο Φερνάντο Σάντος μπορεί αν έκανε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και να άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Νίνη πίσω από τον Μήτρογλου, ωστόσο παρουσιάστηκε πάλι πολύ καλή, έχοντας πρωταγωνιστές τους Κατσουράνη και Μήτρογλου.

Στο 53′ από την εξαιρετική μπαλιά του Κατσουράνη, ο Μήτρογλου, βγήκε τετ α τετ με τον Γιάρσταϊν, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα των Νορβηγών να διώχνει με το πόδι.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίνης έκανε την σέντρα από δεξιά ο Μήτρογλου έιπασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Και αφού δεν τα κατάφερε στις δύο προηγούμενες φάσεις ο Μήτρογλου το πέτυχε στην τρίτη.

Στο 56′, μετά από νέα πανέμορφη μπαλιά του Κατσουράνη ο Μήτρογλου από αριστερά πήρε την μπάλα και με έναν “κεραυνό” την έστειλε στο βάθος της εστίας των Νορβηγών για το 1-3.

 
Οι Νορβηγοί προσπάθησαν να απαντήσουν στην συνέχεια. Στο 58′, ο Αμπντελάουε, κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καρνέζη, ενώ στο 61′ ο Γκρίντχαϊμ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Στο 69′ από το δυνατό σουτ του Κατσουράνη η μπάλα έφυγε άουτ και στο 75′ οι Νορβηγοί κατάφεραν να μειώσουν σε 2-3 με πλασέ του Ρίισε.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Νορβηγούς να πιέζουν για την ισοφάριση και είχε δύο ευκαιρίες στο 78′ με τον Ρίισε και στο 89′ με τον Σέντερλουντ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι το 3-2 για την “γαλανόλευκη” έμεινε μέχρι το τελευταίο “σφύριγμα” του διαιτητή.

Πηγή: sport 24