Βραδιά πλέι οφ για το Europa League σήμερα με τρεις ελληνικές ομάδες έτοιμες να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους. Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

Παναθηναϊκος – Μίντλαντ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μίντιλαντ στις 9μμ στη Λεωφόρο και με τον τεχνικό των «πρασίνων», Γιάννη Ανστασίου, να παραδέχεται την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έναντι της Μίντιλαντ αλλά διευκρίνησε πως η ομάδα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο έαν θέλει να προκριθεί. Οι «πράσινοι» θέλουν πρώτα να πάρουν τη νίκη μέσα στην έδρα τους προκειμένου να μην έχουν το άγχος του επανληπτικού στην Δανία.

image

Ads

Ο Γιάννης Αναστασίου θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-1-3. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση Κοτσόλης, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μέντες, Σίλντενφελντ, τον Τριανταφυλλόπουλο δεξιά και τον Νάνο αριστερά. Στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα με τον Ατζαγκούν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Καρέλη και Μπεργκ. Την αποστολή του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν οι Στιλ, Κότσαρης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Ρισβάνης, Δώνης, Μπούι, Ντίνας, Πέτριτς. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κλωναρίδης και Κουτρουμπής.

ΠΑΟΚ – Ζίμπρου

Πανέτοιμος για το σημερινό παιχνίδι στις 9:05μμ με την Ζίμπρου στο Κισινάου είναι ο ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί στο Stadionul Zimbru στη Μολδαβία. Έχοντας στο πλευρό του αρκετό κόσμο, αλλά και το νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη, ο «δικέφαλος» του Βορρά θα επιδιώξει να πάρει σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

image

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους Γλύκο, Γιακουμή, Μάρτενς, Ρατς, Κάτσε, Αθανασιάδη, Κατσικά, Κίτσιου, Κουλούρη, Παναγιωτούδη, Ποζατζίδη, Σαββίδη, Σκόνδρα, Σπυρόπουλο, Τζανδάρη, Μακ, Περέιρα, Σαλπιγγίδη, Τζιόλη και Μαντούρο.

Αστέρας Τρίπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Εκτός αποστολής ο Κοσίσκι, αφού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το πρόγραμμα στην προπόνηση της Τετάρτης και έμεινε εκτός αποστολής, παρότι υπήρχαν λίγες ελπίδες να προλάβει. Στον αντίποδα ο επίσης νεοαποκτηθείς Φακούντο Πάρα θα είναι στην διάθεση του Στάικου Βεργέτη ο οποίος μετά την χθεσινή προπόνηση ανακοίνωσε την αποστολή την οποία αποτελούν οι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παπαχρήστος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τιε Μπι, Ουσέρο, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Πάρα, Μπακασέτας.

image

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως άλλωστε γίνεται πάντα σε ομάδες του Ισραήλ, ειδικά μετά τα όσα γίνονται στη Λωρίδα της Γάζας το τελευταίο διάστημα, ολοκληρώθηκε χθες και η προπόνηση της Μακάμπι. Ο Όσκαρ Γκαρσία μίλησε πριν την έναρξή της στους παίκτες και στην συνέχεια έδωσε βάρος στην τακτική, με τους Ισραηλινούς να δείχνουν πως θέλουν να κρατήσουν το μηδέν και στην αντεπίθεση αν μπορέσουν να σκοράρουν, καθώς γνωρίζουν πως ένα εκτός έδρας γκολ, τους δίνει πολλές ελπίδες για τη ρεβάνς.