Με οδηγό την καλή εμφάνιση του απέναντι την Ατλέτικο Μαδρίτης, για ένατη φορά στην ιστορία τους και πρώτη φορά μετά τον… εφιάλτη του 7-0 στο Τορίνο τον Δεκέμβρη του 2003, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα Τετάρτη (στις 9:45μμ) τη Γιουβέντους στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ads

Η παράδοση δεν είναι με το μέρος των Πειραιωτών ωστόσο ο Μίτσελ θα παρατάξει με συνταγή Ατλέτικο επιλέγοντας το 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, με αμυντικό δίδυμο τους Μποτία, Αμπιντάλ, τον Μαζουάκου αριστερά και τον Ελαμπντελαουί δεξιά. Τα αμυντικά χαφ θα είναι οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, με τους Αφελάι και Μανιάτης στα πλάγια. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ντομίνγκες, πίσω από τον Μήτρογλου. Από την άλλη πλευρά, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα παρατάξει την ομάδα του με το 3-5-2. Μπουφόν στον άσο, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι οι τρεις της άμυνας, Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα στη μεσαία γραμμή και στην κορυφή οι Μοράτα και Τέβες.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο Μίτσελ εμφανίστηκε χαμογελαστός και συγκρατημένα αισιόδοξος, μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου και δήλωσε «είμαστε στο ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τόσο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης όσο και κόντρα στη Μάλμε δείξαμε καλά στοιχεία. Στην πρώτη περίπτωση ήταν αρκετά ενώ στη δεύτερη κάναμε κάποια λάθη τα οποία μας στοίχισαν. Το πραγματικό μας πρόσωπο βρίσκεται κάπου στη μέση. Σε παρόμοια κατάσταση βρεθήκαμε και πέρυσι αν θυμάστε. Σεβόμαστε πολύ την Γιουβέντους, όπως κάθε αντίπαλο αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας»

Η προϊστορία

Η προϊστορία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γιουβέντους έχει προσφέρει έντονες συγκινήσεις και πολλά γκολ. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε το 1967 όταν οι δύο ομάδες είχαν κληρωθεί στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη επί ελληνικού εδάφους και βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, ενώ στον επαναληπτικό η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε.

Συναντήθηκαν μετά από 32 χρόνια, τη σεζόν 1998-99, στην κορυφαία πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη καθώς είχε φτάσει ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρώτη αναμέτρηση στο Τορίνο, με τον Νινιάδη να κάνει το 2-1 στο 89′ με πέναλτι και να αφήνει… παράθυρο ελπίδας στους πειραιώτες ενόψει του επαναληπτικού. Εκεί ο Σίνισα Γκόγκιτς έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό από το 13′, το 1-0 ήταν σκορ πρόκρισης, αλλά ο Αντόνιο Κόντε μετά από μία τραγική έξοδο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ισοφάρισε σε 1-1 κι έστειλε τη Γιούβε στα ημιτελικά.

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε αφού τον Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς (1999) κληρώθηκαν μαζί στον 3ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με το καλημέρα, η Γιουβέντους επικράτησε με 3-1 στο ΟΑΚΑ κι ενώ ο επαναληπτικός φαινόταν να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ανέτρεπε στο 81′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ το 1-0 του Κοβάσεβιτς από το 1′, αλλά τα δέκα λεπτά που απέμεναν, δεν ήταν αρκετά για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ήταν 10 Δεκέμβρη του 2003 και όπως κάθε χρόνο αυτή την εποχή, είχε φτάσει η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ήταν τέταρτος χωρίς ελπίδα πρόκρισης, η Γιουβέντους πρώτη. Ο Προτάσοφ σκεφτόταν 4-4-2 με Τζιοβάνι-Καστίγιο και όλοι πιστεύαμε ότι η Γιουβέντους θα παίξει με τους αναπληρωματικούς, άρα γιατί να μη φέρει ο γαύρος μια τίμια ισοπαλία και να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι; Το τελικό αποτελέσμα 7-0 αποτελεί την πιο βαριά ήττα για τους Πειραιώτες.