Η Κέλυ Αραούζου επιβεβαίωσε πως είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στην ανοιχτή θάλασσα μετά την τέταρτη θέση στον αγώνα των 10χλμ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Ads

Θα έρθει και η σειρά της Αραούζου“, εξέφρασε με σιγουριά ο δημοσιογράφος της ισπανικής τηλεόρασης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Η Κέλυ Αραούζου τερμάτισε τέταρτη στο Moll de la Fusta, ένα 48ωρο μετά την τέταρτη θέση στα 5χλμ. Η σειρά της Αραούζου να ανέβει στο βάθρο μπορεί να έρθει πολύ γρήγορα στο ομαδικό αγώνισμα της Πέμπτης (25/7). Η 22χρονη πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να νικήσει στα τελευταία μέτρα την πολύπειρη Γερμανίδα Άνγκελα Μάουρερ, η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Μόλις ένα δευτερόλεπτο χώρισε την Αραούζου από το βάθρο.

Και ενώ βρέθηκε πίσω στο ξεκίνημα του αγώνα, ανέβασε το ρυθμό της στη συνέχεια και στην τρίτη στροφή δηλαδή πριν από τα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα, κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα. Δημιούργησε διαφορά τεσσάρων μήκους σώματος στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου, ελπίζοντας πως θα τη συντηρήσει. Δεν τα κατάφερε, αφού οι Βραζιλιάνες Πολιάνα Οκιμότο και Άνα Κούνα είχαν κρατήσει δυνάμεις και επέβαλαν το ρυθμό τους στο τέλος.

Ads

Η Αραούζου βρέθηκε στο γκρουπ που σχηματίστηκε πίσω από το βραζιλιάνικο δίδυμο. Ο χρόνος της Αραούζου ήταν μια ώρα, 58 λεπτά και 21.3 δευτερόλεπτα έναντι 1:58.20.2 της Μάουρερ. Παγκόσμια πρωταθλήτρια στέφθηκε η 30χρονη Οκιμότο που νίκησε στη χεριά την Κούνα. Μόλις τρία δέκατα χώρισαν τις δύο Βραζιλιάνες που προφανώς βοήθησαν η μια την άλλη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Μαριάννα Λυμπερτά, τρίτη στον ίδιο αγώνα πριν από δύο χρόνια στη Σαγκάη, περιορίστηκε στην 21η θέση δίχως να καταφέρει να απειλήσει.  Η 34χρονη πρωταθλήτρια ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα που δεν τα πήγαν καλά, ίσως και εξαιτίας του δυνατού αέρα που δεν αποτελεί σύμμαχο στο νερό.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και μεγάλο όνομα της ουγγρικής κολύμβησης, Έβα Ρίζτοφ οδήγησε και πάλι τον αγώνα στα πρώτα χιλιόμετρα, όμως περιορίστηκε στην 9η θέση στο φινάλε. Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέρι-Αν Πέιν από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν μόλις 14η και ενώ “χτυπούσε” μετάλλιο στο ίδιο γκρουπ με την Αραούζου.