Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, μια ημέρα μετά την βαριά ήττα με 88-63 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 2η αγωνιστική της Α1.

Ads

Ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του στην διοίκηση της πράσινης ΚΑΕ, η οποία έγινε δεκτή.

Ο Άρτζι, ο οποίος μεσούσης της περσινής αγωνιστικής περιόδου είχε αντικαταστήσει τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, μετά τον αποκλεισμό των «πράσινων» στα πλέι οφ της Euroleague από την Λαμποράλ Κούτσα, μέτρησε μόλις τέσσερις επίσημες εμφανίσεις στην τεχνική ηγεσία των Κυπελλούχων Ελλάδας και στη συνέχεια άφησε… ορφανή τη θέση του πρώτου προπονητή.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αιτία της απόφασης του Πεδουλάκη να υποβάλει την παραίτηση του στάθηκε ένας όρος που υπήρχε στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι, τον οποίο οι «πράσινοι» θέλησαν να ενεργοποιήσουν.

Ads

Συγκεκριμένα, υπήρχε ο όρος της προσθήκης στο τεχνικό επιτελείο ενός προπονητή από το ΝΒΑ που θα αναλάμβανε το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, κάτι που είχε παραμεριστεί σε πρώτη φάση…

Ωστόσο, μία μέρα μετά την συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και ενώ υπήρξε συνάντηση του Πεδουλάκη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να συζητηθεί η απογοητευτική εικόνα των «πράσινων» στο ντέρμπι «αιωνίων» το θέμα επανήλθε, με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ να ζητά την άμεση υλοποίησή του. Ο Έλληνας τεχνικός δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο και υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Λίγο αργότερα η ΚΑΕ επισημοποίησε και το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών με μία λιτή ανακοίνωση:

«Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού Superfoods υπέβαλε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΚΑΕ. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή».

Σε πρώτη φάση δύο ονόματα έχουν βγει στο προσκήνιο, χωρίς να επιβεβαιώνονται, για τη διαδοχη κατάσταση με πρώτο αυτό του Πίνι Γκέρσον, για τον οποίο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πλέξει το εγκώμιο σε πρόσφατες δηλώσεις του. Το δεύτερο όνομα είναι αυτό του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος είναι έμπειρος στην Euroleague και μπορεί να υποστηρίξει το γρήγορο επιθετικό μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός, λόγω της θητείας του στην Μπαρτσελόνα.