Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης και του Μανόλο Χιμένεθ η απόφαση ελήφθη και είναι ειλημμένη. Οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίζουν και ο ισπανός προπονητής αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ. O Νίκος Κωστένογλου, που διαδέχεται τον Ισπανό, πιάνει την Πέμπτη το πρωί δουλειά στα Σπάτα.

Ads

Μετά από 12 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων, ΑΕΚ και Μανόλο Χιμένεθ έβαλαν τέλος στη συνεργασία τους. Η απόφαση για την απομάκρυνση του Ισπανού είχε παρθεί και το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν ο τρόπος της αποπληρωμής (δεδουλευμένα, αποζημίωση).

Μετά από μισή ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων, βρέθηκε τελικά η λύση και η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα το… διαζύγιο με τον Μανόλο Χιμένεθ.

“Ο Μανόλο αποτελεί κομμάτι της ΑΕΚ”
 

Ads

Η ανακοίνωση: Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή του συλλόγου, Μανόλο Χιμένεθ.
 
Ο Μανόλο θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ του εύχεται κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο”.

Χιμένεθ: “Εις το επανιδείν”

 
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ, που κάθε άλλο παρά ενοχλημένος εμφανίστηκε. Ο ισπανός μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΕΚ, ενώ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα: “Αποχωρώ συναινετικά από την ΑΕΚ τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και την διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή προς όφελος και καλό όλων. Έτσι δεν λέω αντίο αλλά εις το επανιδείν”.

Ο Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου αγωνίστηκε στην ΑΕΚ από το 1994 μέχρι το 2005 (318 επίσημα ματς – 3 γκολ). Στις 11 Φεβρουαρίου 2008 ανέλαβε προπονητής της ομάδας μετά την απόλυση του Σέρα Φερέρ. Μέχρι τη λήξη των πλέι οφ (14 Μαΐου 2008) εκτέλεσε χρέη προπονητή σε 18 επίσημους αγώνες με απολογισμό 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Μεταξύ των νικών ήταν δυο εμφατικές με 4-0 επί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι τρεις ήττες ήταν από την Χετάφε (3-0) στη Μαδρίτη και στα πλέι οφ, όταν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τα είχαν παρατήσει, από Παναθηναϊκό (4-1) και Άρη (4-0). Τη σεζόν 2008-2009 δούλεψε στον Αστέρα Τρίπολης και στα μισά της περσινής περιόδου ανέλαβε τη Λάρισα. Τη Δευτέρα που μας πέρασε έκλεισε τα 41.

Βασικός συνεργάτης του Κωστένογλου θα είναι ο Γιώργος Αλεξόπουλος που έπαιξε ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ την πενταετία 2005-2010.

Πηγή: sport24.gr