Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ειδικού ανακριτή αποφασίστηκε η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον ισχυρό άνδρα του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, ο οποίος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Η απαγόρευση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ads

Ο ίδιος εξερχόμενος από την Ευελπίδων, όπου είχε κληθεί για απολογία, δήλωσε: «δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και θεωρούμε πως είναι ειλικρινείς και βάσιμες». Σημειώνεται πως ο Γιάννης Κομπότης εμφανίζεται μόνο ως μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού και ως εκπρόσωπος της Super League στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχος περιορισμός έχει επιβληθεί και στο πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, στο μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και στο μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση.

Όπως σημειώνει η αθλητική ιστοσελίδα SDNA, η απόφαση αποτελεί πρόκριμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν και δείχνει τις διαθέσεις ανακριτή και εισαγγελέα.

Ads

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος το μεσημέρι μέσω του δικηγόρου του παρέλαβε το κατηγορητήριο και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις αρχές Ιουνίου.