Κόντρα έχει προκύψει μεταξύ της ΠΑΕ Λάρισα και της Super League με αφορμή τη φανέλα της ομάδας και συγκεκριμένα την απόφαση της να κατέβει στο γήπεδο με το σύνθημα: «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας». 

Ads

Η ομάδα της Λάρισας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αφού παρέμεινε χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα της αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα αποτυπώνοντας σε αυτή τη φράση: «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας».

Όπως υποστηρίζει η ομάδα και λόγω του σχετικού κανονισμού, έκανε γνωστή ως όφειλε την πρόθεσή της στην Super League, η οποία «απέρριψε προφορικά και εκ προοιμίου την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω μήνυμα ως άκρως πολιτικό!».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Λάρισα δηλώνει ότι παρά την άρνηση της Super League ο ιδιοκτήτης της ομάδας έδωσε εντολή να τυπωθεί το σύνθημα στις φανέλες που θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αύριο Κυριακή. 

Ads

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ δεν επελέγη από καμία από τις στοιχηματικές εταιρείες που διαφημίζονται στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας όλων των υπολοίπων ΠΑΕ της Super League, παρά το γεγονός ότι είναι η πέμπτη ανταγωνιστικά ΠΑΕ στην Ελλάδα, λόγω τίτλων, ιστορίας, εγκαταστάσεων και προσέλευσης φιλάθλων και όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον, θα αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας της θα αναδεικνύει κοινωνικά προβλήματα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ στην ανακοίνωσή της.

Καταδικάζει την απαγόρευση ο γγ Αθλητισμού 

Σε σχόλιο καταδίκης της απαγόρευσης προέβη μέσω facebook και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ι. Συναδινός

«Απίστευτο μόνο για όσους δεν ξέρουν. Η Σούπερ Λιγκ απαγορεύει στην Α.Ε. Λάρισα να κατέβει στον αυριανό αγώνα με το κοινωνικό μήνυμα στις φανέλες: ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. 

Ο εκφασισμός της κοινωνίας μέσω του no politica στο ποδόσφαιρο δεν θα μείνει αναπάντητος. Αύριο ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού θα πάρω θέση εμπράκτως». 

Η πιθανή ποινή για την Λάρισα 

Σημειώνεται ότι η πειθαρχική τιμωρία με βάση τους κανονισμούς της Super League προβλέπεται με πρόστιμο που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια εξαρτάται από το αν ο διαιτητής ή ο παρατηρητής θα σημειώσει στο φύλλο αγώνα περαιτέρω κυρώσεις. 

Τέλος εξαρτάται από τον αθλητικό δικαστή εάν καλέσει τη θεσσαλική ΠΑΕ σε απολογία. Αυτός θα αποφασίσει και την αιτιολογία της κλήσης.