Η κατακραυγή και οι αντιδράσεις στα social media, μετά τα απαράδεκτα post της εθνικής Νιγηρίας, αναφορικά με την παρουσία των αδελφών Αντετοκούνμπο στο Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, οδήγησαν τελικά σε μία μεγαλειώδη κολοτούμπα.

Ads

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter της εθνικής Νιγηρίας, απέδωσε σε χιούμορ τα όσα ανέφερε για τους αδερφούς Αντετοκούνμπο και ειδικά για τον Γιάννη.

Ενώ λοιπόν αρχικά οι Νιγηριανοί αμφισβήτησαν εμμέσως πλην σαφώς πόσο Έλληνες είναι τα αδέρφια και ουσιαστικά κατηγόρησαν την Ελλάδα για… αρπαγή τους από τη δική τους εθνική ομάδα, βλέποντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media από τις ειρωνικές αναρτήσεις τους το… γύρισαν.

Με μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα σε νέο tweet ισχυρίζονται πως χαριτολογούσαν. «Θυμηθείτε: Το Twitter φτιάχτηκε για να διασκεδάζουμε. Θα αγαπάμε πάντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όσα έχει κάνει για το παιχνίδι», αναφέρει η νεότερη ανάρτηση των Νιγηριανών.

Υπενθυμίζεται πως-με εξαίρεση τον μεγαλύτερο Φράνσις-τα τέσσερα μικρότερα αδέρφια Αντετοκούνμπο έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς που μετανάστευσαν στην Αθήνα , ενώ δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στη Νιγηρία.

Ads

Ο Γιάννης, που έχει και νιγηριανό διαβατήριο, έχει δηλώσει περήφανος για τις ρίζες του, ενώ ο αδερφός του, Θανάσης, το 2016 ήταν στην προεπιλογή της Νιγηρίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, όμως προτίμησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, όπως έκαναν επίσης Κώστας και Άλεξ.