Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και Παναθηναϊκός επικράτησαν στα ματς της σημερινής αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ads

Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-4
 
Για την 12η αγωνιστική της Super League η Κέρκυρα φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο ΕΑΚ, ωστόσο δεν μπόρεσε να φρενάρει τους Πειραιώτες γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 4-0.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Με τον Μπενίτες για πρώτη φορά στην ενδεκάδα από την αρχή του αγώνα και έναν μόνο ανασταλτικό μέσο στο βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη κινητικότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Το βρήκε με τον Φουστέρ στο 19′, βάζοντας τις βάσεις για την τελική του επικράτηση.
 
Με την είσοδο του Ντομίνγκες στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Μίτσελ, καθώς ο Αργεντίνος σκόραρε δις, ενώ και ο Φορτούνης που πέρασε σαν αλλαγή είχε την ασίστ στο γκολ του Ελαμπντελαουί.
 
Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και κατά συνέπεια να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο. Έφτασαν κοντά στο γκολ μετά το 0-3, αλλά βρήκαν απέναντι τους τον Ισπανό γκολκίπερ. Επόμενος αντίπαλος για τους Φαίακες ο Πανιώνιος, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο (3/12, 19:30), στο εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.
 

 
Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 1-4
 
Aίτημα να δίνει όλους του αγώνες του στην Κρήτη θα μπορούσε να κάνει ο Αστέρας Τρίπολης καθώς επέστρεψε στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα στο αγαπημένο του μέρος. Οι Αρκάδες νίκησαν με 4-1 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, μετρώντας πλέον το τελευταίο δίμηνο στην Super League, τρεις νίκες, όλες στην Κρήτη!
 
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, μετά από ένα πρώτο ημίχρονο όπου πήρε το προβάδισμα με τον Μπαράλες (22′) αλλά ισοφαρίστηκε από τον Γιοβάνοβιτς (27′), μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και καθάρισε στο πρώτο εξάλεπτο με τους Νίκο (48′) και Γιαννιώτα (51′). Ο Πάρα, λίγο πριν από το φινάλε (88′), έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κιτρινομπλέ.
 
Ο Εργοτέλης βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα (6 βαθμοί) και την ερχόμενη Πέμπτη παραμένει στην Κρήτη για το τοπικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ (04/12, 19:30). Ο Αστέρας, που ανέβηκε προσωρινά 4ος, φιλοξενείται από τη Νίκη στο Βόλο την ίδια ημέρα (17:15)
 

Ads

 
ΠΑΟΚ – Πανθρακικός 3-2
 
Αν και πολλοί περίμεναν ένα εύκολο απόγευμα, ο ΠΑΟΚ καρδιοχτύπησε κόντρα στον Παναθρακικό και πήρε τη νίκη με 3-2 πετυχαίνοντας την πρώτη ανατροπή της χρονιάς.
 
Ο Αναστασιάδης πήρε το ρίσκο και παρέταξε μία ενδεκάδα με ολικό ροτέισιον, αφού δεν άφησε εκτός μόνο τους Αθανασιάδη, Μακ και Τζιόλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, αλλά και τους Ρατς, Περέιρα, Σκόνδρα (οι δυο τελευταίοι μπηκαν αλλαγή).Επιθετικά ο “Δικέφαλος” δεν επηρεάστηκε πολύ, αμυντικά όμως, ήταν γεμάτος κενά και απέδειξε ότι δεν μπορεί να παίξει με την γραμμή στα μετόπισθεν ψηλά.Τελικά, έστω και με άγχος, ο κόσμος στις κερκίδες, που δεν ήταν πολύς, πανηγύρισε μία ακόμη νίκη της ομάδας του και θα την δει να αντιμετωπίζει ως πρωτοπόρος τον Ολυμπιακό την τετάρτη .
 

 
Πανιώνιος – Νίκη Βόλου 2-1
 
Παιχνίδι ουσίας ήταν αυτό στην Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής ανάμεσα σε Πανιώνιο και Νίκη Βόλου. Η σκοπιμότητα ήταν σαφώς αυτή που υπερίσχυσε του θεάματος, καθώς οι δύο ομάδες “καίγονταν” για το τρίποντο.
 
Σε ένα 90λεπτο λοιπόν που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο αποτελεσματικός και πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις Πανιώνιος επικράτησε με σκορ 2-1 της Νίκης Βόλου στη Νέα Σμύρνη, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας.
 
Οι “κυανέρυθροι” μετά από ένα νευρικό και με πολλά λάθη -εκατέρωθεν- πρώτο 45λεπτο, πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος και σκόρερ τον Φούντα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 στο σκορ με δράστη τον Κολοβό, πριν ο Αναστασόπουλος μειώσει στο 84′ για το τελικό 2-1.
 

 
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 3-0
 
Ένα ημίχρονο έφτανε και περίσσευε στον ΠΑΣ Γιάννινα για να πανηγυρίσει ένα ακόμη τρίποντο στο πρωτάθλημα και να φτάσει τους 16 βαθμούς. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ στους “Ζωσιμάδες” και να (απο)δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.
 
Την ίδια στιγμή, ο ΟΦΗ συνέχισε να αγνοεί τη νίκη από το ματς στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και έμεινε κολλημένος στους 10 βαθμούς, όσα και ματς που έχει δώσει ως τώρα στην φετινή Super League.
 
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τσάβες, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ, το πρώτο με πλασέ στο 30′ και το δεύτερο με εκτέλεση πέναλτι στο 45′. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ προσπάθησε να μπει στο ματς, οι γηπεδούχοι έκαναν άριστη διαχείριση του υπέρ τους σκορ και μάλιστα με νέο πέναλτι, αυτή την φορά από τον Ίλιτς στο 87′ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.
 
Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αντελέγιε για το πέναλτι που έκανε στον Γιάκο (86′). Ελέγχεται ο ρέφερι για το αν ήταν ορθή η απόφασή του, όμως από την στιγμή που έδειξε την εσχάτη των ποινών, σωστά απέβαλε τον αμυντικό του ΟΦΗ.
 
Την ερχόμενη Τετάρτη, για την εμβόλιμη 6η αγωνιστική ο ΠΑΣ υποδέχεται το Λεβαδειακό, ενώ μια ημέρα μετά ο ΟΦΗ έχει το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη στο “Γεντί Κουλέ”, όπου θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις.
 

 
Παναθηναϊκός-Βέροια 2-1
 
Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα επί της Βέροιας με 2-1 πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός που σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος πιάνοντας την Καλλονή. Το τριφύλλι απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 καθώς ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο δυο φορές από την Βέροια.
 
Οι πράσινοι βρήκαν τα δυο γκολ με τους Πράνιτς και Μπεργκ που συνέχισε να σκοράρει μετά το ματς με την Ντιναμό ενώ η Βέροια μείωσε από ένα γκολ του Καλτσά σε μια φάση που προήλθε από μια αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού.
 
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας με τον Έλληνα τεχνικό να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Στιλ, Κουτρουμπή, Μπούι, Ζέκα, Πράνιτς και Κλωναρίδη θέλοντας να δώσει μια φρεσκάδα στην ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός κατέβασε το τριφύλλι σε ένα σχήμα 4-4-2 με τους παίκτες στο κέντρο να παίζουν σε σχήμα ρόμβου.
 
Από την άλλη η Βέροια παρατάχθηκε με όλα της τα όπλα στην αναμέτρηση και με τους Μπεν, Ντουμίτρου στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Χοσέ Γκρανέρο είχε κατεβάσει την ομάδα της Ημαθίας με ένα 4-5-1 με τον Μπεν να παίζει πίσω από τον Ντουμίτρου. Αυτό μέχρι την φάση του πέναλτι και την αποβολή καθώς εν συνεχεία με αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα της Βέροιας άλλαξε τον σχηματισμό της.
 
Οι πράσινοι μπήκαν από την αρχή του αγώνα δυνατά με σκοπό να βάλουν ένα γκολ που θα τους φέρει σε θέση οδηγού και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αμυντικές διατάξεις και περιμένοντας το τριφύλλι στο δικό τους μισό.
 
Ο Παναθηναϊκός έχοντας στις τάξεις του το όπλο που λέγεται Μάρκους Μπεργκ, έπαιξε πιο ορθολογικά, όλοι έψαχναν να βρουν με σωστό τρόπο τον Σουηδό και αυτός πότε τελείωνε τις φάσεις, πότε έσπαγε την μπάλα και πότε απειλούσε απλά και μόνο με τις κινήσεις του όπως στην φάση του πέναλτι που κέρδισε στο 25′.
 
Ένα καθοριστικό σημείο γιατί εκεί το τριφύλλι άνοιξε το σκορ με τον Πράνιτς και η Βέροια έμεινε με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μετά την σωστή αποβολή του Μαλόν.
 
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ουσιαστικά ήταν πιο εύκολο για το τριφύλλι που έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και να χτυπήσει στους κενούς χώρους που θα έβρισκε εκμεταλλευόμενος τον Μπεργκ αλλά και την ταχύτητα του Κλωναρίδη.
 
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ήρθε μάλιστα ένα ακόμα τέρμα για τους πράσινους από τον Μπεργκ το οποίο έδωσε αέρα δυο τερμάτων στον Παναθηναϊκό που έδειχνε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να πάρει την νίκη και τους τρεις βαθμούς.
 
Μια αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού όμως στο 67′ έφερε την μείωση του σκορ για την Βέροια με τον Καλτσά και έδωσε μια άλλη τροπή στο ματς μέχρι το τέλος της αναμέτρησης χωρίς όμως να αλλάζει το τελικό σκορ.
 

Πηγή: sport24