Ο Πανιώνιος με τα γκολ των Μητρόπουλου και Γιάννου κέρδισε με 2-1 τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League. Η Καλλονή παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενη το δώρο του Κοσίτσκι νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 2-1 με τον Άλβες να πετυχαίνει και τα δυο τέρματα για τα “καναρίνια”, που είναι και τα πρώτα του στο πρωτάθλημα.

Ads

Πανιώνιος – Πανθρακικός 2-1

Χτυπώντας στην αρχή κάθε ημιχρόνου με τον Μητρόπουλο στο πρώτο λεπτό του πρώτου και τον Γιάννου στο δέκατο λεπτό του δευτέρου, ο Πανιώνιος έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Πανθρακικού, που είχε να απαντήσει μόνο με το γκολ του Τζάνη, στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής.

Η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις και το ποιοτικό επίπεδο δεν κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς τόσο ο νικητής Πανιώνιος όσο και ο ηττημένος Πανθρακικός, προτίμησαν – ορθώς – να θυσιάσουν το θέαμα στο βωμό της σκοπιμότητας απόκτησης των τριών βαθμών.

Ads

Οι γηπεδούχοι είχαν έτοιμη τη λύση στα κρίσιμα χρονικά σημεία, με τον Μητρόπουλο στα πρώτα δευτερόλεπτα και τον Γιάννου στις στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου.

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να απειλήσει, βγήκε μπροστά μετά το γκολ του Τζάνη, αλλά η αδυναμία στην παραγωγή των φάσεων σε συνδυασμό με το καλό μαρκάρισμα των γηπεδούχων, αλλά και την ατυχία του στέρησαν την ισοφάριση.

Οι αλλαγές αποσυντόνισαν και αποδιοργάνωσαν τις όποιες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

Πολύ σημαντική νίκη για τον Πανιώνιο που του δίνει την ευκαιρία να ανασάνει βαθμολογικά, φτάνοντας αισίως τους 19, αν και παραμένει εντός της ζώνης υποβιβασμού.

ΑΕΛ Καλλονής – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο για τους γηπεδούχους, αφού ήθελαν τους τρεις βαθμούς έτσι ώστε να ξεφύγουν για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις. Μία γκάφα του Κοσίτσκι και οι κακές επιλογές για ακόμα μία φορά από τον Βεργέτη έφεραν τελικά το τρίποντο με την Καλλονή πλέον να σκαρφαλώνει τους 27 βαθμούς.

Ο Αστέρας από την άλλη πλευρά μπαίνει σε μπελάδες, αφού οι διώκτες του όσον αφορά τα πλέι οφ πλησιάζουν επικίνδυνα.

Επίσης το κενό του Ουσέρο δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, αφού ο Ισπανός ήταν το μυαλό της ομάδας.

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-2

Ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες, νεύρα,συγκινήσεις και μεγάλο νικητή τον Παναιτωλικό έγινε στην Τούμπα. Ο “Δικεφαλος” έκανε το πιο χοντρό στραβοπάτημα από τη αρχή της σεζόν μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει να μείνει στο -5 αν οι “ερυθρόλευκοι” κερδίσουν αύριο στη Βέροια.

Οι γηπεδούχοι είχαν κακή απόδοση, σε ελάχιστα διαστήματα μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και έχοντας (χωρίς σοβαρή δικαιολογία) για ένα ημίχρονο εκτός τον Μακ που αποδείχθηκε πως ήταν ο μόνος που μπορούσε να γυρίσει το ματς, υπέστησαν μία ήττα που μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.

Από την άλλη, η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος, έπαιξε αποτελεσματική άμυνα με ηγέτη τον Εντζεγκουέλ για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο και τελικά πήρε ένα σπουδαίο διπλό που κυνηγούσε από το Καραϊσκάκη, γιορτάζοντάς το περίπου με τους 100 οπαδούς της.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και τους βοηθούς του (τα εξέφρασε στο τέλος ο Μακ) και είδαν το ντεμπούτο του Νομπόα (στην ενδεκάδα) και του Κόστα (ως αλλαγή) να μην συνοδεύεται με θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: sport24