Με νίκες των φαβορί αλλά και τη συντριβή του Παναθηναϊκού από τη Λαμία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των αγώνων στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Ads

Στα αξιοσημείωτα αποτελέσματα και η επικράτηση της Λάρισας έναντι της Ξάνθης με 3-0.

Ανοιχτό το ζήτημα πρόκρισης για το ζευγάρι Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Λεβαδειακός νίκησε με 1-0 στην έδρα του και όλα θα παιχτούν στον δεύτερο αγώνα στο γήπεδο των Ιωαννίνων. Ενδιαφέρον θα έχει και ο επαναληπτικός του αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες θα έχουν τον πρώτο λόγο καθώς επικράτησαν στην Τρίπολη με 1-0.

Ο ΟΦΗ, που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με 2-0 εκτός έδρας, αλλά η πολύ καλή του εμφάνιση αφήνει κάποιες – έστω και λίγες – ελπίδες για τον επαναληπτικό.

Ads

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα από τη Λαμία με 4-0 σε ένα χιονισμένο γήπεδο. Οι νεοφώτιστοι διέσυραν τους «πράσινους» και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από  ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τα Τρίκαλα με 1-5 και ο επαναληπτικός αγώνας στην Τούμπα θα είναι μια τυπική διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ που επικράτησε εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 4-0, ενώ και ο Ολυμπιακός, επίσης εκτός έδρας, νίκησε τον Πλατανιά με 2-0.