Ο επιχειρηματίας Αλεχάντρο Μπουρσάκο, ένας από τους τρεις Αργεντινούς, τους οποίους αναζητούν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά στις τάξεις της FIFA, παραδόθηκε την Τρίτη οικειοθελώς στην αστυνομία στη βόρεια Ιταλία. Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μπουρσάκο παραδόθηκε μόνος του στις αρχές της πόλης Μπολζάνο, ωστόσο δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, στέλεχος της περιφερειακής ιταλικής αστυνομίας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής «La Red» ότι ο Μπουρσάκο εμφανίστηκε χωρίς ειδοποίηση σε αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους, έναν Ιταλό και έναν Αργεντινό. «Απλά εμφανίστηκε ξαφνικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ τονίζουν ότι ο 50χρονος Μπουρσάκο, μαζί με τους Αργεντινούς Ούγκο Χίνκις, 70 ετών, και τον γιό του, Μαριάνο Χίνκις, 40 ετών, συνωμότησαν για να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν, μέσω δωροδοκιών, προσοδοφόρα συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων από περιφερειακές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται ο πατέρας και ο γιος, ενώ ο Αργεντινός δικαστής, ο οποίος διέταξε στις 28 Μαΐου τη σύλληψη των τριών ανδρών, είχε πει τότε ότι δεν γνώριζε αν βρίσκονταν στη χώρα.

Ο Μπουρσάκο ήταν πρόεδρος της εταιρείας αθλητικού μάρκετινγκ στην Αργεντινή «Torneos y Competencias», ενώ οι Ούγκο και Μαριάνο Χίνκις ελέγχουν την «Full Play», μια άλλη επιχείρηση που ασχολείται με τα αθλητικά ΜΜΕ και το μάρκετινγκ με έδρα στην Αργεντινή.