Σε ένα παιχνίδι που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν προμήνυε σε τίποτα μια τέτοια εξέλιξη, ΟΦΗ και Παναιτωλικός έμειναν στο χορταστικό 2-2 στο Ηράκλειο, για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playout Super league 1, με τα τρία τέρματα να σημειώνονται στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Ads

Μια εμφάνιση που πάντως κρίνεται αρκετά καλή για τους φιλοξενούμενους, αφού η εικόνα τους αλλά και η αντίδρασή τους ήταν αρκετά καλή, ενόψει και των δύο αναμετρήσεων που ακολουθούν για τα μπαράζ του υποβιβασμού.

Η τελική βαθμολογία των playout

image

Ads

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο όγδοο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης βρήκε τον Σαρδινέρο μέσα στην περιοχή, εκείνος κόπηκε, ωστόσο η μπάλα στρώθηκε στον Νέιρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, το σουτ του Αργεντινού όμως πέρασε πάνω από την εστία του Κνετ.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ των γηπεδούχων, ένα από τα πιο ωραία στο φετινό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έβγαλαν μια εντυπωσιακή και πολύ γρήγορη επίθεση μετά από εξαιρετική συνεργασία. Στο 17΄αρχικά ο Βούρος με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κοροβέση στα αριστερά, εκείνος έβγαλε εν κινήσει μια δύσκολη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σαρδινέρο να δοκιμάζει από αρκετά πλάγια θέση το σουτ, νικώντας τον Κνετ για το 1-0.

Αμέσως μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τον ΟΦΗ να διαχειρίζεται το προβάδισμα. Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, με την πρώτη καλή στιγμή της να έρχεται στο 28′, όταν η κεφαλιά του Ματσόλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ντουάρτε να απειλήσει με ένα αδύναμο σουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από σέντρες, με την άμυνα του ΟΦΗ ωστόσο να κόβει με χαρακτηριστική άνεση.

Διαφορετικό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν στροφές και το παιχνίδι να αποκτάει πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό με τρία τέρματα. Ο Παναιτωλικός ανέβασε τις γραμμές του ψηλά, θέλοντας να πιέσει την πρώτη πάσα των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή φάση όμως ήρθε από τον ΟΦΗ, με τον Μεγιάδο να κερδίζει την κόντρα από τον Μαλή, το πλασέ του όμως στη συνέχεια της φάσης έδιωξε με σωτήρια επέμβαση ο Κνετ (54′). Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καρασαλίδης έκοψε τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Σακόρ, ο οποίος είχε «οπλίσει» από πλεονεκτική θέση.

Στο 62′ ο Δέλλας έριξε στο ματς τον Βέργο, αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας του, αλλά και την εξέλιξη του ματς. Οι φιλοξενούμενοι όσο παιρνούσε η ώρα κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, και αφού προειδοποίησαν στο 68′ με τον Μπαρμπόσα, δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση.

Στο 70΄μετά από φάουλ του ΟΦΗ, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση, με τον Βέργο να υποδέχεται εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή του Βάτερμαν και με ένα δύσκολο πλασέ με το εξωτερικό έκανε το 1-1.

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού εννέα λεπτά αργότερα Κοροβέσης και Στάρτζεον συνεργάστηκαν άψογα από τα αριστερά, με τον 27χρονο Πορτογάλο να σουτάρει έξω από την περιοχή, την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

Προτού καλά καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός στο 81΄«πάγωσε» ξανά το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», με τον Ταχάρ να διαμορφώνει από κοντά το τελικό 2-2, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ και την αδυναμία των γηπεδούχων να απομακρύνουν την μπάλα.

ΟΦΗ (Νίλος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Βούρος (75′ Ουές), Διαμαντής (46′ Σελίμοβιτς), Γιαννούλης, Μαρινάκης, Νέιρα (65′ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ, Κοροβέσης, Σαρδινέρο (64′ Στάρτζεον), Γιάννου (46′ Καστάνιος)

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μαλής, Εντινγκά, Καρασαλίδης, Ντουάρτε, Ντιας, Αρσούρα (61′ Βέργος), Ταχάρ, Ντάλσιο, Μπαρμπόσα (88′ Καρέλης), Ματσόλα (61′ Μεντόσα)

Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), Δημόπουλος Μιχαήλ (Δυτ. Αττικής)
4ος Διαιτητής: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)