Την άμεση κινητοποίηση των οπαδών του Παναθηναϊκού έχει ως κύριο στοιχείο το πλάνο που έθεσε στους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Ads

Από τα όσα διέρρευσαν μετά τη συνάντηση που είχε ο επιφανής επιχειρηματίας με τους παλαιμάχους του συλλόγου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συμμετοχή των φιλάθλων για τη σωτηρία της ΠΑΕ είναι απαραίτητη, διαφορετικά θα έρθουν ακόμη χειρότερες ημέρες.

Στη συνάντηση που έγινε ο Σπ. Θεοδωρόπουλος (σ.σ. συνοδευόταν από ένα δικηγόρο κι έναν οικονομικό σύμβουλο) θεωρεί ότι οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πρέπει να μπουν άμεσα στην εξίσωση με το να συνεισφέρουν το ποσό των 50 ευρώ έκαστος.

Στόχος είναι να υπάρξει ανταπόκριση από 300.000 φίλους του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 15 εκ. ευρώ για να βγει χωρίς πρόβλημα η χρονιά. Ο ίδιος, παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα βάλει κι εφέτος 500.000 ευρώ, ποσό που βγάζει κάθε χρόνο από την τσέπη του για το «τριφύλλι».

Ads

Εξήγησε στους παρευρισκόμενους πως θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις κι όπως επισήμανε είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τον κόσμο για να μαζευτεί το ποσό των 15 εκ. ευρώ που απαιτείται για να μην πέσει η ομάδα στα βράχια έως το τέλος της περιόδου. Εάν δεν συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα, ο Mr Chipita ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που δόθηκαν θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

Η πρόταση του Σπ. Θεοδωρόπουλου περιλαμβάνει επίσης την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, με την προοπτική να δημιουργηθεί μία διοίκηση αποκλειστικά από πρώην αθλητές του συλλόγου που θα βγουν μπροστά και θα μπορέσουν να «εμπνεύσουν» καλύτερα τους οπαδούς της ομάδας. Αυτό, πάντως, είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην παρούσα φάση, μιας και απαιτείται αλλαγή του καταστατικού.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση»

Πάντως ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους και χωρίς καμία απολύτως διάθεση να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

«Κατά τη γνώμη μου δόθηκε υπερβολική σημασία στη σημερινή συνάντηση. Αυτό που κάναμε ήταν μία ανταλλαγή απόψεων με φίλους και παλαιμάχους του Παναθηναϊκού. Έως εκεί. Δεν θα έπρεπε να δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος και να είναι εδώ τόσοι δημοσιογράφοι για το θέμα», είπε αρχικά ο επιφανής επιχειρηματίας και πρόσθεσε:

«Στον κόσμο δεν θα πρέπει να δημιουργούνται μεγάλες προσδοκίες. Να μη νομίζει ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση για το αύριο του Παναθηναϊκού. Κάναμε μια κουβέντα για να συζητήσουμε τα προβλήματα της ομάδας] αρκέστηκε να πει κι αποχώρησε από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθη η συνάντηση. Από τα όσα έγιναν γνωστά, σε περίπου 10 ημέρες θα ακολουθήσει κι άλλο ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η θέση των παλαιμάχων

Ιδιαίτερα αισιόδοξος, σε σχέση με τον κ. Θεοδωρόπουλο εμφανίστηκε για το αύριο του συλλόγου ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής άλλων τριών επιχειρηματιών στο πλάνο που έχει θέσει ο Mr Chipita, μεταξύ ο Κύπριος, Ανδρέας Γαβριηλίδης.

«Υπάρχει ένας ακόμα μάνατζερ επιχειρήσεων στην Κύπρο, ονόματι Ανδρέας Γαβριηλίδης, που θα μπει στο παιχνίδι μαζί με άλλους τρεις επιχειρηματίες. Υπάρχει ένα πλάνο που θα συζητηθεί ξανά στις επόμενες δέκα μέρες που κύριο άξονά του έχει τον κόσμο του Παναθηναϊκού», τόνισε ο Αντώνης Αντωνιάδης και συνέχισε:

«Θα γίνει άνοιγμα και σε νεότερους παλαίμαχους, ήδη εγώ ειδοποίησα τον Καραγκούνη, ενώ ο Σεϊταρίδης μου έκανε παράπονα που δεν τον ενημέρωσα και του απάντησα την επόμενη φορά θα είναι κι αυτός μαζί μας. Πρόκειται για ένα πλάνο που δεν θα επιτρέψει να πέσει ο Παναθηναϊκός στα βράχια. Δεν αποκλείεται στη συνέχεια να γίνει και μόνιμο», συμπλήρωσε.

Λακωνικός ήταν στην τοποθέτησή του ο Μίμης Δομάζος: «Έγινε το πρώτο ραντεβού, θα γίνει κι ένα δεύτερο πιο διευρυμένο…», ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου διευκρίνισε ότι από λάθος συνεννόηση δεν κλήθηκαν οι Σεϊταρίδης και Μπασινάς.