Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, με ενδιαφέροντα ματς, σχετικά λίγα γκολ και με τα σημάδια της κακοκαιρίας στα περισσότερα γήπεδα.

Ads

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την νίκη της αγωνιστικής με το 1-0 επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, πιστοποιώντας την αγωνιστική του άνοδο και παράλληλα πλησιάζοντας τον στόχο, της εξόδου του και πάλι σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα (στις καθυστερήσεις), νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, παραμένει πρώτος και αήττητος, απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, δείχνοντας σοβαρότητα δίχως να χαλαρώνει λόγω της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς από τους «διώκτες» του.

Η ΑΕΚ είναι σαφές πλέον πως έχει γυρίσει αγωνιστική σελίδα, με την εκ νέου παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, «τρέχει» πλέον ένα σερί με τέσσερις νίκες, είναι δεύτερη στην κατάταξη και έχει επανέλθει ηρεμία εντός ομάδας, κάτι αναμένεται να  δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην συνέχεια, στους αγώνες της σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ads

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Ηράκλειο, είναι τρίτος και μένει να φανεί κατά πόσον θα αποκτήσει σταθερότητα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της προσεχούς αγωνιστικής στην Τούμπα με την ΑΕΚ.

Ο Άρης οπισθοχωρεί αισθητά, τρίτη αγωνιστική δίχως νίκη, δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα από άμεσα ανταγωνιστικές ομάδες της κορυφής (ΑΕΚ, ΠΑΟ).

Το στοίχημα πλέον για τους κίτρινους είναι, αν μπορούν να διεκδικήσουν στην συνέχεια κάτι παραπάνω από ένα απλό πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Το επόμενο «τεστ» στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αποκτήσει ένα ισχνό προβάδισμα στην μάχη για την εξάδα και τα play-off, μαζί με τον Ατρόμητο κυρίως, τον ΟΦΗ και τον Βόλο δευτερευόντως, θα παλέψουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, κάτι που θα δώσει ενδιαφέρον στη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς δεν θα υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι.

Απόλλων Σμύρνης (μεγάλη νίκη στη Λάρισα)και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν σαφέστατη βαθμολογική και αγωνιστική διαφορά από ΑΕΛ και Λαμία, που είναι τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό με βάση την ως τώρα κατάσταση.

Τέλος είναι ελάχιστες πλέον οι εκκρεμότητες με τα αναβληθέντα ματς, η Λαμία έχει δύο λιγότερα, η ΑΕΛ και ο Απόλλων από ένα.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 0-1
(73’ Τσιλούλης)

Αστέρας-Παναιτωλικός 2-0
(7’ Μουνάφο, 70’ Λ. Φερνάντεθ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(93’ Χασάν)

Βόλος-Λαμία 1-1
(51’ Δουβίκας-52’ Ντέλετιτς)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3
(48’ Τζόλης, 53’ Βαρέλα, 67’ Κρμέντσικ)

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1
(9’ Καμπετσής)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-1
(63’ πεν. Ολιβέιρα, 73’ Λιβάγια-89’ πεν. Χριστοδουλόπουλος)

Βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της επόμενης 18ης αγωνιστικής

image