Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League 1 χωρίς αλλαγές στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, όπου ο πρώτος Παναθηναϊκός και η δεύτερη ΑΕΚ, επιβεβαίωσαν την ισχύ τους, σημειώνοντας μεγάλες νίκες με σπουδαία απόδοση.

Ads

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο Βόλο, έκανε νέο ρεκόρ νικών με το 10χ10, έχει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη και την τρίτη στον κόσμο, παρουσιάζει δε απίστευτη αυτοπεποίθηση και δεν καταλαβαίνει από απουσίες βασικών στελεχών του (π.χ. Αιτόρ).

Είναι απόλυτα εμφανής στη συνεχή πρόοδο της ομάδας η επίδραση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάτι που αναγνωρίζουν οι «πράσινοι» οπαδοί αποθεώνοντας τον σε κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα στο ματς του Βόλου οι χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, πρόσφεραν ωραίες στιγμές (χωρίς να συμβεί το παραμικρό παρατράγουδο), που παρέπεμψαν στον προηγούμενο αιώνα, όταν οι αγώνες γίνονταν με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων.

Ads

Εξ ίσου αξιοθαύμαστη η παρουσία της ΑΕΚ, που πέραν της άνετης νίκης επί του ΠΑΟΚ, έδειξε ότι ο χρόνος είναι μαζί της και η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα αποδίδει.

Η «Ένωση» παίζει ωραίο και σύγχρονο ποδόσφαιρο, «πνίγει» τον αντίπαλο με ασφυκτικό πρέσινγκ, επιτίθεται με πολλούς τρόπους και διαθέτει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια της έχει δώσει φτερά και είναι φανερό πως θα «κυνηγήσει» τους πράσινους διεκδικώντας τον τίτλο μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την ήττα του Βόλου, μετά τη νίκη του επί της Λαμίας, τον έφτασε στην τρίτη θέση και θα παίξει τα «ρέστα» του στο ντέρμπι των αιωνίων την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν ΠΑΟΚ και Άρης, πολύ μακριά από την κορυφή, με εμφανείς αγωνιστικές αδυναμίες. Σε κάθε περίπτωση θα είναι ομάδες που παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στη συνέχεια, γιατί λόγω ονόματος και προσπάθειας βαθμολογικής αναρρίχησης, σίγουρα από κάποιους θα κόψουν πόντους.

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής, είχαμε την πρώτη νίκη του Λεβαδειακού, την αποτυχία του Ιωνικού να πάρει επιτέλους τρίποντο, κάτι που τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία και τέλος την σπουδαία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Αστέρα Τρίπολης.

Στο πρόγραμμα της επόμενης (11ης) αγνωστικής, δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Τα αποτελέσματα

Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-1
(6’ Μάντζης – 30’ (πεν.) Καρέλης)

Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5
(84΄Νοκέρ – 39’, 44’ Παλάσιος, 66’ Χουάνκαρ, 68΄Τσέριν, 76΄ Σπόραρ)

Ολυμπιακός-Λαμία 2-0
(22’ Χάμες Ροντρίγκες, 28’ Μπακαμπού)

Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1
(25’ Νίκας, 79’ Σκβάρκα – 65’ Ρμπάιγ)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0
(36’ Λιβάι Γκαρσία, 61′ Γκατσίνοβιτς)

Άρης-ΟΦΗ 1-1
(56’ Γκρέι – 49’ Τοράλ)

ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 2-1
(63’ Μπάλαν, 76’ Φοφανά – 47’ Κρέσπι)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 11η αγωνιστική

image