Στον τελικό του Σαββάτου (9/7) προκρίθηκαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. 

Ads

Οι δύο αθλήτριες πέρασαν με επιτυχία από τους προκριματικούς του αγωνίσματος που έγιναν σήμερα το πρωί για την 2η ημέρα του 23ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Άμστερνταμ και πλέον το βλέμμα τους είναι στραμμένο στο βάθρο των νικητριών.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από εκεί που σταμάτησαν οι άλλες αθλήτριες και μετά από μεγάλη αναμονή δοκίμασε στα 4.50μ τα οποία υπερέβη με την δεύτερη και εξασφάλισε την πρόκριση.

Η Κυριακοπούλου άρχισε τα άλματα από τα 4.35μ, τα οποία δυσκολεύτηκε να περάσει αφού χρειάστηκε τρεις προσπάθειες, ενώ στη συνέχεια πέρασε εύκολα τα 4.45μ και εξασφάλισε με τη σειρά της την πρόκριση.

Ads

Συνολικά στον τελικό προκρίθηκαν 14 αθλήτριες, από τις οποίες οι εννέα πέρασαν τα 4.45μ, οι τέσσερις τα 4.35μ και η Στεφανίδη τα 4.50μ. Δεν ξεκίνησε η Ελβετή Νικόλ Μπίκλερ.

Η Μπελιμπασάκη στα ημιτελικά με 11.55

Η Μαρία Μπελιμπασάκη πήρε την πρόκριση με τον τρίτο καλύτερο χρόνο για τα ημιτελικά των 100μ κατά την 2η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Άμστερνταμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά την εξαιρετική παρουσία της στα 200μ, όπου έφθασε μια ανάσα από τον τελικό, αποφάσισε να συμμετάσχει και στα 100μ, όπου και τερμάτισε 7η στην 1η προκριματική σειρά σε 11.55, στην πρώτη φετινή της κούρσα στην απόσταση (έχει ατομικό 11.34).

Έτσι θα μετάσχει στα ημιτελικά της Παρασκευής (20.15), όπου θα βρεθεί και η Κύπρια Ραμόνα Παπαϊωάννου που τερμάτισε 2η στην 1η σειρά με 11.36 (έχει φετινό ατομικό 11.25) και ήταν η 2η καλύτερη επίδοση και στις 3 προκριματικές σειρές. Με την καλύτερη επίδοση προκρίθηκε η Γερμανίδα Ρεμπέκα Χάαζε με 11.23.