Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της 26ης Απριλίου. 

Ads

 
Τα “Όλε, όλε” επέστρεψαν στην Λεωφόρο μετά την νίκη πρόκριση του Παναθηναϊκού με 3-0 επί του ΟΦΗ σε ένα πολύ καλό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Οι πράσινοι που ήταν σαφώς ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του γκολ δεν κατάφεραν παρά τις φάσεις που είχαν στην κανονική διάρκεια να πάρουν το ματς αλλά στην παράταση με δυο γκολ από τον Μπεργκ έφτασαν στην πρόκριση.
 
Το τριφύλλι θα μπορούσε να πάρει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας αλλά στάθηκε άτυχο καθώς ο Λαγός είχε σουτ στο δοκάρι ενώ και ο ΟΦΗ από την πλευρά του είχε δοκάρι με το σκορ στο 2-0. Μια φάση που έγινε στο 105′ και θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Τελικά όμως ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 και μετά το τέλος του αγώνα οι πράσινοι ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Τόσο το τεχνικό τιμ όσο και οι παίκτες των πράσινων δεν σταμάτησαν να κάνουν χάι φαιβ μεταξύ τους αλλά και “Όλε, όλε”, με την πράσινη εξέδρα.
 
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στην κατάμεστη Λεωφόρο με πολλές αλλαγές σε σχέση με τους αγώνες που έδωσαν στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής. Κάτι λογικό εξάλλου καθώς Αναστασίου και Σα Πίντο ξεκούρασαν τους ποδοσφαιριστές τους για την μάχη του Κυπέλλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε οχτώ νέα πρόσωπα σε σχέση με αυτή κόντρα στην Ξάνθη καθώς μόνο οι Μέντες, Πέτριτς και Κλωναρίδης είχαν ξεκινήσει και στο ματς στην ακριτική πόλη. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Πορτογάλος τεχνικός του ΟΦΗ και έτσι οι δυο προπονητές “κατέβασαν” ότι καλύτερο είχαν στην διάθεση τους.
 
Φουλ επίθεση ο Παναθηναϊκός, φουλ άμυνα ο ΟΦΗ
 
Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με ένα άκρος επιθετικογενές σχήμα και χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ καθώς ο Μέντες έπαιξε στα στόπερ και ο Πράνιτς ήταν ο αμυντικός μέσος έχοντας δίπλα του τους Ζέκα και Αμπέντ. Παράλληλα υπήρχε τριάδα μπροστά με Κλωναρίδη, Πέτριτς και Μπεργκ.
 
Από την άλλη ο Σα Πίντο χρησιμοποίησε όπως και αναμενόταν τους Ζόρο, Παπάζογλου και Μακρή και μάλιστα στο αρχικό σχήμα το οποίο είχε αρκετά αμυντικούς προσανατολισμούς με τον ΟΦΗ να περιμένει πίσω από τον χώρο του κέντρου και να έχει μπροστά μόνο τον Παπάζογλου ο οποίος προσπαθούσε να γίνει κάτοχος της μπάλας και να την σπάσει στον Περογαμβράκη όποτε έπαιρνε την μπάλα.
 
Οι πράσινοι μπήκαν από τα πρώτα λεπτά δυνατά στο παιχνίδι και έψαξαν το γκολ το οποίο και βρήκαν στο 20′ με τον Αμπέντ και μετά από ωραία ενέργεια του Πέτριτς που ξεκλείδωσε την άμυνα του ΟΦΗ. Το τριφύλλι πίεσε για ένα ακόμη τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο μέρος έχοντας σαφή υπεροχή ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή με τον Παπάζογλου.
 
Πίεσε ο Παναθηναϊκός
 
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έπαιξε ακόμα πιο επιθετικά. Πίεσε παραπάνω ενώ και ο Σα Πίντο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Κουτσιανικούλη ρίχνοντας τον στην αναμέτρηση. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα έγιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί που το τριφύλλι έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να πάρει την νίκη. Δεν τα κατάφερε όμως με “μοιραίο” τον Λαγό και η αναμέτρηση πήγε στην παράταση.
 
Η ώρα του Μπεργκ
 
Εκεί ήταν η ώρα του Μπεργκ να μιλήσει με τον Σουηδό να βάζει δυο γκολ και να δίνει στον Παναθηναϊκό καθαρό σκορ πρόκρισης με το 3-0. Πριν από αυτό όμως και με το σκορ στο 2-0 ο Νούνιες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει με κεφαλιά στο δοκάρι. Ένα γκολ που αν έμπαινε κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Πηγή: Sport24.gr