Οι νίκες και η πρώτη θέση γίνονται καλή συνήθεια στον Άρη. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πέρασε και από το Αγρίνιο, επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού στο δεύτερο ντεμπούτο του Δέλλα  πάγκο των «καναρινιών» και έτσι οι «κίτρινοι» απολαμβάνουν την κορυφή σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Ads

Δύσκολα τα πράγματα για τους Αγρινιώτες που παραμένουν έπειτα από 9 αγωνιστικές χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά, προσπαθώντας να πάρει από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι Σίλβα, Γκάμα και Ματέο Γκαρσία άλλαζαν συνεχώς θέσεις πίσω από τον φορ, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων.

Ο Άρης πίεζε τους αμυντικούς του Παναιτωλικού, ενώ απείλησε δύο φορές (στο 3′ και στο 7′ ) με τον Μάνο, ο οποίος, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 16ο λεπτό ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει, όμως μετά τη σέντρα του Ντίας, o Μαζουρεκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ads

Στο 18ο λεπτό ο Άρης θα καταφέρει να μετουσιώσει σε γκολ την υπέροχη του στο παιχνίδι. Μετά από κεφαλιά πάσα του Σάκιτς, ο Σίλβα θα κάνει ωραία κάθετη στον Μάνο, που θα ανατραπεί από τον Μαλή μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής θα εκτελέσει εύστοχα ο Μπρούνο Γκάμα γράφοντας το 0-1, με το τέταρτο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Τρία λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα φτάσει κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, όμως μετά το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και τα κατάφεραν μετά το 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Άρη έδωσαν χώρο στο γήπεδο και οι αντίπαλοι τους το εκμεταλλεύτηκαν, παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στο 40′ ο Ντίας έκανε το γέμισμα, ο Μεντόσα με απευθείας σουτ προσπάθησε να απειλήσει, όμως ο Σιαμπάνης μπλόκαρε την μπάλα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Σε αντίθεση, όμως, με το πρώτο μισό της αναμέτρησης, στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου δεν δημιουργήθηκε ούτε μια ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 58′ , για να δούμε τη πρώτη καλή στιγμή, όταν και ο Γκάμα έστρωσε τη μπάλα στον Ματέο Γκαρσία, αυτός σούταρε στη κίνηση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη φάση που δημιούργησε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός στο παιχνίδι.

Δεν ήταν όμως και η μεγαλύτερη, καθώς δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε τετ α τετ με τον Κνετ όμως δεν πλάσαρε σωστά, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 63′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με τον Μεντόσα να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Δέλλας προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τον Βέργο, όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Άρης ήταν εξαιρετικά οργανωμένος και κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Σιαμπάνη. Με την είσοδο των Μπερτόλιο και Μανσίνι, ο Άρης πίεσε ακόμα περισσότερο και κλείδωσε τη νίκη.

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Μαλής (76′ Τζανακάκης), Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας (75′ Άλβαρες), Ντίας, Μεντόσα(71′ Ντουάρτε), Αριγίμπι (71′ Βέργος), Μάζουρεκ, Αζάντι (61′ Γιάκολις)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Ματίγια (85′ Σάσα), Γκαρσία (65′ Μπερτόλιο), Σίλβα (75′ Μανσίνι), Γκάμα, Μάνος (86′ Λόπεθ)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου), Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση