Ούτως ή άλλως η δεύτερη και η τρίτη τη τάξει επαγγελματικές κατηγορίες στο ποδόσφαιρο, είναι εδώ και χρόνια οι πιο ταλαιπωρημένες και προβληματικές. Τα προηγούμενα χρόνια η έναρξη τους είχε συνεχείς αναβολές λόγω αδειών συμμετοχής, τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ.

Ads

Τώρα πιά στον καιρό της πανδημίας με τις επιπτώσεις των μέτρων σε όλη την κοινωνία, θα ήταν αφύσικο να μην επηρεαστούν και αυτές.

Οι εξαγγελίες του Νίκου Χαρδαλιά «φρενάρουν» την έναρξη της Super League 2 και της Football League, που ούτως ή άλλως έχουν αργήσει δραματικά να ξεκινήσουν.

Στον «αέρα» είναι από χθες (31/10) η έναρξη της Super League 2 και της Football League. Με γνώμονα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη «μισή» Ελλάδα που βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊο, δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων πλην της Super League 1 και της Basket League, «συν» των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων στα δύο ομαδικά αθλήματα (Champions League, Europa League κτλ).

Ads

Επειδή μάλιστα σχολίασε μεταξύ άλλων πως «θα επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο», αυτό δύναται να «μεταφραστεί» ότι θα απαγορεύονται και οι προπονήσεις.

Βλέποντας τον χάρτη θα δούμε στη Super League 2 οι ομάδες στις «κόκκινες» περιοχές είναι ο Απόλλων Λάρισας, η Δόξα Δράμας, ο Ιωνικός, ο Λεβαδειακός, ο Τρίκαλα και η Ξάνθη. Στη Football League το Αιγάλεω, ο Ασπρόπυργος, η Καλλιθέα, Σαντορίνη, ο Αλμωπός Αριδαίας, ο Απόλλων Πόντου, η Βέροια, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός και η Τριγλία.

image

Οι λοιμωξιολόγοι στην παρούσα φάση δεν δίνουν το ΟΚ για Λίγκες όπως η Super League 2 ακόμα και να εντάξουν τα τεστ στην καθημερινότητά τους. Το πρωτόκολλο που είχε ζητήσει η ΓΓΑ ήταν για εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για να συνεχιστούν προπονήσεις και αγώνες.

Βέβαια το lockdown για όλες αυτές τις Λίγκες θα σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε προπονήσεις.

Πάντως συνεχίζεται από μέρους των αρμοδίων η προσπάθεια να πειστούν οι λοιμωξιολόγοι. Ένα rapid test κοστίζει 20 ευρώ ανά άτομο αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν γίνεται αποδεκτό. Ένα μοριακό τεστ είναι στα 50 ευρώ (η τιμή του έχει πέσει σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα) που σημαίνει 1.000 ευρώ για μία ομάδα την εβδομάδα και 4.000 τον μήνα.
Εν αναμονή λοιπών των επόμενων αποφάσεων.