Καμία συμφωνία δεν επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ κι ως εκ τούτου το σχέδιο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για την «σωτηρία» του συλλόγου δεν δείχνει να προχωρά.

Ads

Μία ώρα τα είπαν το πρωί της Κυριακής οι δύο άνδρες, για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, αλλά ούτε και τώρα δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η «χρυσή τομή». Για το αν μιλάμε για οριστικό «ναυάγιο» ή, θα γίνει και άλλη συνάντηση, αυτό δεν είναι κάτι που είναι 100% δεδομένο. Η ουσία είναι ότι συμφωνία δεν επιτεύχθηκε και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς ευτυχή κατάληξη.

Το πλάνο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περιλαμβάνει το ποσό των 15 εκ. ευρώ από τα χρέη της ΠΑΕ και ένα άνοιγμα 30 εκ. που δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Το χάσμα είναι μεγάλο κι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δέχεται να αναλάβει ένα σημαντικό μέρος των χρεών, αλλά η διαφορά είναι μεγάλη, καθώς από τα όσα διέρρευσαν ο Γιάννης Αλαφούζος δεν επιθυμεί να αναλάβει να συνεχίσει την χρηματοδότηση για την τρέχουσα περίοδο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο αλλά και το μακροπρόθεσμο μέλλον του Παναθηναϊκού.

Ads

Μέχρι το τέλος του μήνα η ΠΑΕ θα πρέπει να βάλει 5 εκ. ευρώ καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μπει σε καθεστώς επιχείρησης από την UEFA και δεν αποκλείεται να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από ένα έως τρία χρόνια.

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Όταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος…

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος

ΠΗΓΗ: Πρακτορείο Sport