Στον «αέρα» η τηλεοπτική κάλυψη του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα της πρώτης κατηγορίας Super League, καθώς η Nova πρότεινε την άμεση λύση της συνεργασίας τονίζοντας πως με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη συνέχισή της.

Ads

Υπενθυμίζεται πως η Nova είχε προτείνει στη Super League μια μείωση του συμβολαίου κατά 18%, ενώ η Super League αποδέχεται μείωση έως 8% και με την προϋπόθεση πως θα μπουν άμεσα στο ταμείο της 6,5 εκατ. ευρώ. Απαντώντας η Nova κατέθεσε 2,5 εκατ. ευρώ (οφειλές) στο λογαριασμό της «Super League» και προχώρησε στην πρόταση «διαζυγίου».

Η διοργανώτρια αρχή της πρώτης ποδοσφαιρικής ελληνικής κατηγορίας αντέδρασε επισημαίνοντας πως δεν αποδέχεται την πρόταση του «συναινετικού διαζυγίου»

Όπως επισημάνθηκε, το θέμα θα συζητηθεί θεσμικά στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο και η Λίγκα κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία επικοινωνιακών παιχνιδιών μέσω του Τύπου, επισημαίνοντας ότι αμφότερες οι πλευρές δεσμεύονται με υποχρεώσεις.

Ads

Με απλά λόγια, από τη στιγμή που υπάρχει σε ισχύ σύμβαση που προβλέπει την επέκταση του τηλεοπτικού συμβολαίου ως το 2019, εξαιρουμένης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κανένα από τα συμβαλλόμενα μέρη δεν μπορεί να δράσει μονομερώς.

Αν συμβεί αυτό, υπάρχουν ρήτρες που θα ενεργοποιηθούν και θα καταστούν απαιτητές από τη Super League, όπως υπογραμμίστηκε σχετικά από τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.