Η «Ένωση» των πολλών αλλαγών επικράτησε 3-0 της Λαμίας δίχως να φορτσάρει, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατήσει δυνάμεις ενόψει Βόλφσμπουργκ. Ελληνικό ντεμπούτο με γκολ ο Γκαρσία.

Ads

Με εκτεταμένο ροτέισον και τους Σάκχοφ, Γκαρσία, αλλά και Μαχαίρα βασικούς, παρέταξε την ΑΕΚ ο Καρέρα.

Με ξεκάθαρες προθέσεις μπήκαν οι δύο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μια το μεγάλο φαβορί, δηλαδή η ΑΕΚ, παρά τις πολλές αλλαγές της στο αρχικό σχήμα, θέλησε να «καθαρίσει» νωρίς και λίγο έλειψε να γίνει το απόλυτο αφεντικό με το «καλημέρα». Από την άλλη, η Λαμία επιδίωξε να οχυρωθεί πίσω, έχοντας σκοπό να απειλήσει με κόντρα επιθέσεις ή κάποια στημένη φάση.

Παραλίγο λοιπόν να κάνει ζημιά στο 1’ η ομάδα του Καρέρα, αλλά η κεφαλιά του Μαχαίρα (στη σέντρα του Μάνταλου) ήταν άστοχη. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, λόγω των λίγων διακοπών μέχρι το 1-0, αλλά δεν κινήθηκε βέβαια σε πολύ υψηλή ένταση. Ο Ανσαριφάρντ έπαιρνε πρωτοβουλίες σε αυτό το διάστημα, αλλά δεν πατούσε τόσο περιοχή σε κανονική ροή αγώνα. Όταν το έπραξε στο 14΄άνοιξε το σκορ για την Ένωση. Ο Λόπες τον βρήκε, ο Αντέτζο δεν μπόρεσε να τον κόψει και έδιωξε την μπάλα πάνω στον Γκαρσία, που από θέση βολής νίκησε τον Επασί και έγραψε το 1-0.

Ads

Στη συνέχεια, έπεσαν οι στροφές στον αγωνιστικό χώρο μέχρι την ανάπαυλα, καθώς έριξε ταχύτητα η ΑΕΚ που όριζε το τέμπο του αγώνα. Κρατώντας πιθανότατα και δυνάμεις ενόψει Βόλφσμπουργκ.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε σημαντικό μέρος του β’ ημιχρόνου. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πατήσει λίγο το γκάζι στα πρώτα λεπτά, ώστε να πετύχει δεύτερο γκολ που θα έκρινε τα πάντα. Κυρίως λόγω της ζωηράδας του Μαχαίρα από τα αριστερά. Το διπλό δοκάρι στο 51’ σε προ κενής εστίας πλασέ του Ανσαριφάρντ στην αρχή και σε κεφαλιά του Μάνταλου στη συνέχεια, χάλασε τα πλάνα της.

Από την κίνηση του νεαρού άσου στο 65΄προήλθε και το 2-0, καθώς μάζεψε ολόκληρη την άμυνα πάνω του και έστρωσε για τον Κρίσιτσιτς που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 65’. Ενδιάμεσα, η Λαμία είχε την καλύτερή της στιγμή στον αγώνα, με το γύρισμα του Καραμάνου που έδιωξε Βασιλαντωνόπουλος προ του Βασιλόγιαννη.

Μετά το 2-0 η Λαμία βγήκε μπροστά ώστε να μπει ξανά στο κόλπο, αλλά ήταν πλέον αργά και δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα κράτησε το προβάδισμα η ΑΕΚ.

Είχε, ωστόσο, μια προσπάθεια του Καραμάνου από τα δεξιά στο 74’ και μια ευκαιρία με τον Ρόμανιτς στο 78’ και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι. Στο 85’ ο Αλμπάνης μπούκαρε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Σαραμαντάς πήρε παραμάζωμα, τον Ενομπακάρε και αμφότεροι μπήκαν με την μπάλα στα δίχτυα, για να γίνει το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες, Χνιντ, Σβάρνας, Μπακάκης (53′ Βασιλαντωνόπουλος), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (61′ Σιμόες), Μαχαίρας (76′ Αλμπάνης), Γκαρσία (46′ Λιβάια), Ανσαριφάρντ (76′ Ενομπακάρε)

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας (77′ Μπιανκόνι), Νιάσε (60′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Χατζηστραβός (57′ Βασιλόγιαννης), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76′ Βιγιάλμπα)

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Βοηθοί: Θεόφιλος Μωυσιάδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος

AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα