Σήμερα το πρωί έγινε η πρώτη συγκέντρωση της ανανεωμένης -κυριολεκτικά- Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο ΟΑΚΑ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Κατά της 10πμ η αποστολή αναχώρησε με προορισμό το Καρπενήσι όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Καλό κουράγιο, γεροί και δυνατοί παιδιά! Γράφει η Τόνια Γκόρου

Ads

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, με δηλώσεις του έδειξε την αισιοδοξία για την δουλειά που θα κάνει η ομάδα στην προετοιμασία ενώ φανερή ήταν η ευχαρίστηση του παρουσία όλων των διεθνών στην επίσημη «πρώτη».

Κατσικάρης: «Να φτιάξουμε μια καλή ομάδα που θα παίζει καλό μπάσκετ»

«Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας, που θα είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε την ομάδα και να μας γνωρίσει. Θα βάλουμε τις βάσεις. Μέχρι χθες υπήρχαν αρκετά προβλήματα κι αρκετές υποθέσεις ήταν ανοικτές, αλλά σήμερα θα μπούμε στο πούλμαν αυτοί που πρέπει να μπούμε. Πρέπει παρά τα προβλήματα να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή κι οτιδήποτε παρουσιαστεί να έχεις λύσεις. Όταν παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είσαι Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Έλληνας έχει μάθει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και η πρόκληση είναι αυτή: να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και που θα παίζει καλό μπάσκετ» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Ads

Λίγο πριν την αναχώρηση και οι παίκτες της ομάδας δεν παρέλειψαν να κάνουν και αυτοί με τις σειρά τους δηλώσεις. Πρώτα ο Γιάννης Αντετοκούμπο: «Ήμουν ανυπόμονος να έρθω στην Εθνική και είμαι περήφανος που κλήθηκα στην Εθνική. Ανυπομονώ για το Μουντομπάσκετ, θέλω να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε πώς θα πάει. Για μένα είναι ένας πόλεμος. Ένας άλλος 19χρονος θα είχε τρακ, εγώ όμως όχι».

Παπανικολάου: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να βάζουμε στόχους»

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Κώστας Παπανικολάου: «Όταν είσαι 24 ετών έχεις ακόμη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι ακόμη παραπάνω γιατί βλέπω παιδιά από τη δική μου ηλικία να είναι και πάλι εδώ. Σε κανέναν δεν γίνεται χάρη που βρίσκεται εδώ, το καταφέρνει με τη δουλειά του. Όσοι είναι εδώ το αξίζουν.  Είναι πάρα πολύ νωρίς να βάλουμε στόχους. Προέχει να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά. Όρεξη για δουλειά έχει η ομάδα κι έχουμε τα άτομα που θα μας δείξουν το δρόμο και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά».

Γλυνιαδάκης: «Να βρει η ομάδα ομοιογένεια»

Τέλος μίλησε και το νέο πρόσωπο στην αποστολή της Εθνικής, ο Αντρέας Γλυνιαδάκης που πήρε την θέση του Κώστα Κουφού: «Για να είμαι ειλικρινής περίμενα το τηλέφωνο από τον κόουτς όπως ήρθαν τα πράγματα. Μου έλειψε η εθνική ομάδα. Για εμένα είναι μια πρόκληση η παρουσία σ’ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι να βρει η ομάδα ομοιογένεια».

* Φωτογραφία από το sport 24