Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της έδρας του τελικού του κυπέλλου μπάσκετ σημειώθηκε σήμερα, μετά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΟΚ, παρουσία εκπροσώπων των δύο φιναλίστ (Παναθηναϊκός και Άρης) και της αστυνομίας. Αν και τα ενδεχόμενα ήταν, είτε η διεξαγωγή του τελικού στη Λάρισα, είτε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι εμπλεκόμενες πλευρές αποδέχθηκαν τελικά την πρόταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο.

Ads

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (17:00), και όχι την Κυριακή 19/2 όπως έλεγε ο αρχικός προγραμματισμός, καθώς η αστυνομία δεν επιθυμούσε να συμπέσει η διεξαγωγή του με τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-Βέροια στην Τούμπα.

Να σημειωθεί ότι η περίπτωση της Λάρισας αποκλείστηκε στο ξεκίνημα της σύσκεψης, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος (υποδομές για ηλεκτρονικό εισιτήριο). Τα γήπεδα που απέμεναν ήταν το Αλεξάνδρειο, το ΟΑΚΑ και τα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι εκπρόσωποι του Αρη επανέφεραν την πρότασή τους για διεξαγωγή του τελικού στη Βόρεια Ελλάδα και οι «πράσινοι» αποδέχθηκαν τελικά το αίτημα.

«Μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών, υπήρχε μια πραγματικά ευχάριστη εξέλιξη για το μπάσκετ. Μια σύσκεψη σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης, που έφερε ένα αποτέλεσμα το οποίο μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για έναν τελικό πραγματική γιορτή, όπως όλοι το επιθυμούμε», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, ενώ ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε: «Αποδείχτηκε εμπράκτως η κοινή βούληση για την εύρεση μιας λύσης που θα ήταν και σύμφωνη με τον Νόμο και τις διατάξεις Ασφαλείας και που θα έδειχνε προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δρουν με γνώμονα το καλό του αθλήματος. Είμαστε πεπεισμένοι μετά τη σημερινή σύσκεψη ότι ο τελικός θα είναι του επιπέδου που αρμόζει στον θεσμό και στα δύο σωματεία».

Ads

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος υπογράμμικσε: «Λόγω των περιορισμένων επιλογών που είχαμε και της αρχικής θέσης του Παναθηναϊκού πως επιθυμεί να παίξει στη Βόρεια Ελλάδα και την επιθυμία μας να διεξαχθεί ένας τελικός χωρίς γκρίνιες και παράπονα και να είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ, συμφωνήσαμε να γίνει ο αγώνας στο Αλεξάνδρειο. Και εγγυήθηκαν οι δύο ομάδες και κυρίως ο Άρης που θα είναι δικό του το γήπεδο, πως θα είναι ένας τελικός διαφήμιση για το άθλημα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Δημήτρης Παπακυριάκης επισήμανε: «Σήμερα έγιναν πολλά βήματα εμπρός για το ελληνικό μπάσκετ. Η ΚΑΕ Άρης δεσμεύεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει ένα παιχνίδι που θα είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Και ευχαριστούμε και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός που έμεινε πιστή και προσηλωμένη σε όλα όσα είχε πει και είχε δηλώσει από την αρχή, να γίνει ένας τελικός στη Βόρεια Ελλάδα».